Vad är Colby ost?

Colby ost är en halvhård ost av komjölk hemma i USA, även om det sker i andra delar av världen. Osten jämförs ofta med cheddarost, eftersom de två är både typiska färgas ska visas orange eller krämig gula, även om de två ostarna smakar mycket olika. Precis som i fallet med de flesta ostar som tillverkas i USA, Colby ost gjord av pastöriserad mjölk och obehandlad mjölk versioner är vanligtvis inte tillgängliga för kommersiell försäljning på grund av den korta åldrande. Många livsmedelsbutiker runt om i USA säljer Colby ost och för människor utanför Nordamerika, osten ofta dyker upp i stort livsmedelsaffär eller butiker import.

Osten utvecklades i slutet av 1800 av Joseph Steinwand, den son till en cheesemaker i Wisconsin. Steinwand namngav osten för staden där familjen hade byggt sitt första mejeri, och Colby, Wisconsin fortsätter att fira Colby ost idag. Som Wisconsin ost fångat allmänhetens ögon, Colby blev också mycket populär. Det anses vara en av de första riktigt amerikanska ostar, som utvecklades av ett amerikanskt i USA, och det är inte avsedd att vara en imitation av en europeisk ost. är den variant av Colby ost jämförs ofta med cheddar, men osten är mycket mild och krämig. Colby har också en hög fukthalt, och det tenderar att vara mycket mjukare än cheddar. Osten är tillverkad med en tvättad ostmassa process, och inte utsätts för cheddaring, vilket är fallet med cheddarost. Tvätt minskar syrainnehållet, gör Colby ost mindre syrlig när den är färdig. Den milda, inte mild ost som inte åldras väl, tenderar att bli knäckt och torrt. Det ska ätas så unga som möjligt, vilket gör det till ett utmärkt val av ost för kommersiell produktion eftersom mejerierna inte behöver investera i en stor åldrande område för färdiga ostar. Vissa av hög kvalitet Colby ost kan vara äldre, men majoriteten av osten skickas direkt till marknaden.

En smidig variant av Colby ost par bra med Zinfandel, Syrah och Shiraz viner. Det går också bra med syrliga råg bröd, äpplen och päron. Vissa tycker om att använda Colby som en tabell ost, och mjuk smak och konsistens också klara sig bra i grillade smörgåsar. Colby har också blandas med andra ostar, såsom Monterey Jack, göra Colby Jack ost, och det är ibland blandat med en stark cheddar att motverka syrliga smak av cheddar så att den inte överväldiga maten.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.