Vad är Coconut Curry?

Coconut curry är en typ av curry som utnyttjar kokosmjölk eller kokosolja grädde i basen för currysås, lägga till en rik, krämig konsistens och smak. Thailand är särskilt känd för sina kokos-baserade curryrätter, även curryrätter från hela Sydostasien kan funktionen kokosnöt. Restauranger som serverar mat från denna region av världen ofta kokosnöt ha curryn på menyn, liksom anläggningar som erbjuder fusion-mat och kokos curry kan även göras hemma.

Curries är en stor familj av rätter som utmärker sig genom att vara klassiskt kryddig, med en tät, brunsås-liknande sås. Ordet "curry" härstammar från Kari , en indisk ord som hänvisar till en viss typ av curry, men engelsktalande har länge klumpas olika rätter under etiketten "curry" från kryddad Thai röd currygryta med krämig indisk mat. Kokosmjölk som bas är en vanlig ingrediens i vissa regioner, med människor i andra områden med mjölk eller yoghurt i sina curryrätter, eller föredrar en ren vegetabilisk eller animalisk materiel som en bas för såsen.

Processen göra Coconut curry innebär blandning curry kryddor, sjudande dem i kokosmjölk och buljong, och lägga till ingredienserna i curry. I vissa fall kan ingredienserna vara stekt eller rostat innan det sjuda i currysås, medan det i andra fall är råvarorna kokas i såsen själv, blir infunderas med smak i processen. Coconut curry ofta serveras över ris eller med ett platt bröd till sop upp vätskan.

kockar som vill göra curry hemma, curry kryddor kan blandas för hand, men det är också möjligt att köpa färdiga curry mixar, som röd, grön och gul curry från Thailand. När du använder en curry mix, bör kockar börja genom att tillsätta små mängder kryddor och smaka regelbundet, övervakning smak tills den lämpliga nivån för kryddstyrka nås. Kyl-eller frysning överblivna curry kryddor rekommenderas, att hjälpa dem att behålla sin smak.

Vissa saker som kan förberedas i kokos curry inkluderar: kyckling, fläskkött, fisk, nötkött, tofu, tempeh och anka, tillsammans med grönsaker som morötter, aubergine, champinjoner, potatis, ärtor och broccoli. Coconut curry är en mycket flexibel skålen och kockar kan justera ingredienserna och nivån krydda att möta deras smak. För en extra kokosnöt smak, några kockar vill strö rostad kokos på skålen innan den serveras.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.