Vad är Clotted Cream?

Clotted cream är en mejeriprodukt som är starkt förknippat med England, även om andra kulturer göra varianter på den. Det är svårt att beskriva för dem som inte upplevt det, med en rik, krämig smak och en stelhet som påminner en del människor av vispad grädde. I England är clotted cream serveras över scones, desserter, och färsk frukt, och det är en mycket populär lyx. Några företag i England tillverkar clotted cream för export, även om det inte har samma smak som färsk clotted cream. Det är också möjligt att göra det hemma.

Ursprunget till clotted cream tycks ligga i sydvästra England, i grevskapen Devon och Cornwall. I själva verket är ett alternativt namn för clotted cream Devonshire grädde eller Devon grädde i en hänvisning till länet möjliga ursprung för mat. Cornish clotted cream har uppnått en appellation av kontrollerat ursprung, vilket innebär att endast grädde bereds på ett visst sätt som kommer från Cornwall kan så märkta. I vilket fall är clotted cream görs genom att färsk, opastöriserad mjölk stå för cirka 12 timmar innan värms försiktigt upp den och låta den stå igen. Den grädde i mjölken stiger sakta upp till ytan och bildar blodproppar som ibland är översållad med små gula prickar av smörfett. Detta intensivt fuktgivande kräm är skummas av och säljs som clotted cream. Färsk clotted cream bör användas inom tre till fyra dagar, trots att hylla stabiliserad och pastöriserad versioner finns också tillgängliga. Det är möjligt att göra clotted cream hemma med ungefär samma teknik. För kockar som inte har tillgång till opastöriserad mjölk, lätt pastöriserad men inte homogeniserad kan mjölk användas. Blandar mjölken med vispgrädde kan ge mer clotted cream på slutet. Vissa kockar gör också en rimlig uppskattning av tjock grädde med mascarpone slagen med vispgrädde.

Fetthalten i clotted cream är vanligtvis runt 55%, och det har en krämig, lite söt smak helt på egen hand. Vissa kockar vilja lägga små mängder socker och smakämnen som vanilj, särskilt när clotted cream används på färsk frukt. På scones, är en naturlig sötma från Scone allt som behövs, och sötad clotted cream kan tyckas kladdiga på desserter. Sina resor i England och Irland, färsk clotted cream säkerligen ställas inför rätta om det erbjuds, eftersom det är en unik upplevelse.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.