Vad är Clever Foods?

Clever livsmedel är speciellt utformade för att öka hjärnans makt och hålla kroppen frisk. Clever livsmedel är storföretagen världen över. Fler och fler människor söker i livsmedel som har den speciella tillsatta ingredienser. Det verkar som låg fetthalt, låg sockerhalt mat är inte längre tillräckligt. Men är de extra pengarna för smarta livsmedel verkligen värt det? En av de största tillväxtområdena i smart mat är probiotika. Försäljningen av yoghurt och drycker innehållande probiotika har hoppat avsevärt under de senaste åren. Probiotika är bra bakterier att lägga till de goda bakterierna som redan finns i kroppen och bidra till att stärka immunförsvaret.

Trots populariteten av dessa livsmedel, har experter hävdar att det finns absolut inga vetenskapliga bevis för att backa upp de fordringar som de probiotiska företag. Experter säger att ni skulle behöva dricka minst fem liter av drycken en dag att se någon förändring. Problemet med probiotika är att tillverkarna inte klart definierar vilka effekter de drycker kommer att få för konsumenten.

Smart mat såsom omega-3 har fiskoljor befunnits ha en betydande inverkan på hjärnfunktionen. Vetenskaplig forskning har rapporterat att omega-3 kan öka inlärningsförmåga och koncentrationsnivåer. Eftersom denna uppenbarelse har framkommit, har livsmedelsproducenter försökt att få med omega-3 i en mängd livsmedel.

Mjölk, bröd och ägg har alla dykt upp på butikshyllorna med tillsats av omega-3. Många av dessa produkter har marknadsförts med barn i åtanke. Annonser spela på föräldrars hoppas att deras barns intellektuella resurser kan stärkas genom smart mat. Det verkar dock som de bästa smart mat är sådana som har ätits i århundraden. Färsk frukt och grönsaker, kyckling, fisk-, ägg, nötter och frön alla visat att optimera hjärnans funktion. Dessa livsmedel är utmärkta till att ge den energi som krävs för timmar av intellektuell verksamhet. De också frigöra signalsubstanser i hjärnan som aktiverar minnet och hjälpa bearbeta och lagra information.

Livsmedel som innehåller mycket essentiella fettsyror är utmärkta smarta livsmedel. Hjärnan består av nästan 70% fett. Kroppen behöver mat som innehåller essentiella fettsyror, eftersom kroppen inte kan producera dem. Bearbetade livsmedel är mycket låg på essentiella fettsyror. Du kan öka ditt intag av smarta livsmedel genom att äta en god, hälsosam frukost. Kokta eller äggröra och fullkornspasta toast är utmärkta smarta livsmedel. Fett-och proteinhalten i bacon och ägg också göra dem utmärkt smart livsmedel.

Experter hävdar att det mest fördelaktiga hjärnan livsmedel är fisk och fiskolja. Tonfisk, makrill, lax och sardiner är utmärkta till att höja hjärnans funktion. Det kan vara en uppgift att försöka få barnen att äta dem, men de är de bästa smarta livsmedel på marknaden, och dina barn kan vara tacksam komma tentamen tid.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.