Vad är Chateaubriand?

Chateaubriand är den ultimata upplevelsen av nötkött. Det är traditionellt en speciell centrum fraktion från oxfilé, en liten tjock skära placerade mellan sirloins. De flesta anser att detta filé den ömmaste av nedskärningar. En genomsnittlig Chateaubriand är tjockleken på en liten stek, väger cirka 12-16 oz (340. 19-453. 59 gram) och traditionellt förberedd för två portioner.

Chateaubriand var beredd först för författaren, diplomat och adelsman, Vicomte de Chateaubriand, därav namnet. Den Vicomte köksmästare, Montmireil, skapade speciell måltid i början av 1820-talet. Även Chateaubriand traditionellt använder filé, uttrycket oftare hänvisar till processen för matlagning och förbereda en tjock skära av nötkött, snarare än att skära sig. Restauranger Ofta tjänar filet mignon eller Porterhouse nedskärningar för att förbereda denna maträtt. Det föreslås att Montmireil själv använde en mer smakrik, blev mindre anbud skära av nötkött och filén skär vanligt senare.

Förberedelse Chateaubriand är en kulinarisk utmaning i sig beror på tjockleken av filén. Även om du vill ha köttet sällsynt, är det svårt att koka köttet hela vägen, utan att torka ut biff. Den vanligaste metoden för matlagning är att snabbt flamma halstra till bryn köttet, följt av rostning i en mycket varm ugn. Legenden säger att Montmireil släpps hans specialitet biff mellan två andra delar av fläskfilé, brände yttre biffarna i syfte att skapa den perfekta mediet sällsynt Chateaubriand.

Montmireil tjänat sitt mästerverk med ett vitt vin, schalottenlök, citron och dragon demi-glace. Han kallade den "sås Chateaubriand," igen efter hans ädla arbetsgivare. Den moderna trenden är att tjäna Chateaubriand med bearnaisesås. Chateau potatis åtfölja traditionellt måltiden.

Vissa ifrågasätter stavningen och därmed ursprung Chateaubriand. Chateaubriant , det alternativ stavning är en stad i departementet Loire-Atlantique i Frankrike. Detta område är internationellt känt för sin uppfödning av nötkreatur. Idag är detta kött är mycket erkänd och berömd för sin smak och ömhet. Kobe beef är en annan möjlighet för att utvidga den sublima delikatess i denna läckra maträtter.

har The Chateaubriand erfarenhet har haft runt om i världen sedan tiden för Montmirel. Kockar fortsätter att sätta sin namnteckning på skålen i olika former, men alla är överens om detta trevlig fest tillsammans med din favorit rödvin, är tjänlig fortfarande för adeln.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.