Vad är Carnaroli Rice?

Carnaroli ris är en typ av kort-grain italienska ris används ibland risotto rätter. Medan arborio ris är den mest kända typen av ris som används i risotto, särskilt i USA, många kockar föredrar Carnaroli. Carnaroli ris, liksom arborio innehåller mer stärkelse än andra rissorter. Men behåller den vätska och håller sin form bättre än arborio ris och har en större korn, vilket leder till en mer texturerat maträtt.

Carnaroli är bland de dyrare Rices används till risotto, och det kan vara svårt att hitta också. Italienska marknaderna är mest sannolikt att sälja Carnaroli ris, men andra specialbutiker eller mail leverantörer så får göra det också. Carnaroli odlas i de italienska städerna Novara och Vercelli, beläget mellan Milano och Turin. Även amerikanerna kanske vet italienska köket för pasta och pizza, ris är oerhört viktigt i norra Italien. I själva verket är Italiens största producent av ris i Europa.

Risotto gjorts Carnaroli ris kan vara en sida maträtt eller en huvudrätt, beroende på ingredienserna. I Italien är det ofta används som ett redskap för säsong grönsaker. Den extra stärkelse i Carnaroli ris är ansvarig för krämig konsistens med risotto, så det är viktigt att inte tvätta riskornen före tillagning dem. Den höga amylas stärkelsehalt i Carnaroli ris gör det möjligt att behålla sin form medan absorbera smaker väl och motsätter sig över-matlagning. Carnaroli gör en risotto som är fluffigt, men inte kladdig.

Även arborio ris är den mest konsekventa sorten, Carnaroli ris är bäst lämpade för känsliga, sofistikerade rätter som risotto featuring vita tryffeln eller saffran. Även om det är en kort-ris, är Carnaroli mera långsmala än andra italienska risotto Rices, vilket ger en mer elegant utseende och känsla. Carnaroli ris ibland kallas kungen av ris. Förutom risotto, kan den användas i andra gourmet rätter, såsom en Timbal eller ris sallad.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.