Vad är Black Beans?

Svart, eller sköldpadda, bönor är små ungefär äggformad ärtväxter med glänsande svart skal. Det vetenskapliga namnet för svarta bönor är Phaselous vulgaris , ett epitet som delas med många andra populära böna sorter som pinto bönor, vita bönor, och bönor. Svarta bönor är förknippade med latinamerikanska köket i synnerhet, trots att de kan komplettera mat från många platser. De finns i de flesta dagligvarubutiker i torkade och konserverade former.

historia svarta bönor är mycket gammal. De tämjdes först över 7000 år sedan i regionen Sydamerika nu kallas Peru. Eftersom bönor växte snabbt i varmt väder och väl bevarade, blev de snabbt en integrerad del av den sydamerikanska kost. Andra sorter av bönor trädde också odlas under denna period, med olika människor väljer olika Bean egenskaper. Den allestädes närvarande food in i Europa när tidiga upptäcktsresande förde bönor tillbaka med dem på 1500-talet.

Liksom andra baljväxter, bönor pack allvarliga närings punch. De är mycket hög i fiber, folat, protein, antioxidanter och vitamin B, tillsammans med flera andra vitaminer och mineraler. I kombination med hela korn som brunt ris, svarta bönor göra en komplett protein, vilket är ett av skälen till de vanligen ingår i en vegetarisk kost. Eftersom bönor är billiga att producera, är de en viktig del av en balanserad kost för människor med låga inkomster från hela världen.

smaken av svarta bönor är stärkande och rika, och ibland jämfört med svamp. Bönor måste kokas under en längre tid innan de är lättsmält, och de mjuka under tillagningen skede. Den svarta skal av bönorna behålls genom kokning, eftersom de bär en stor del av smaken och näringsvärdet i bönor. Ett varmt klimat med någon risk för frost måste växa svarta bönor. Bönorna växer på vin, så det bidrar också till att ha spaljéer för bönorna att klättra när de växer. Vanligtvis är bönorna får torka på rankan, och vinstockar plöjde tillbaka till fältet för marktäckning i slutet av säsongen. Bönor är kväve fixeringsmedel, så svarta bönor berika jorden att de odlas i. När de förvaras i ett torrt och svalt, torkade svarta bönor kommer att hålla i upp till ett år, eller bönor kan kokas och konserverad för lagring.

Den svarta bönor latinamerikanska ska inte förväxlas med douchi eller jästa svarta bönor, en populär asiatisk mat. Douchi görs med sojabönor, en besläktad, men helt olika baljväxter. Det sojabönor är kraftigt saltad och får jäsa, skapa en aromatisk och intensiv koncentrera som ofta säljs som "svarta bönor pasta. "Många asiatiska marknaden är försedda med svarta bönor pasta eller torkade jästa svarta bönor för att ingå i såser och rör frites. Produkten är avsedd att användas med måtta, eftersom det är skrämmande salt.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.