Vad är Bistro köket?

Bistro mat funktioner typiskt kreativ, hälsosam versioner av traditionella franska rätter. Ofta serveras i en bistro eller litet café, denna Casual, modern mat ofta består av riklig portioner och ofta åtföljs av vin. Ett viktigt inslag i förberedelserna av bistron köket är användningen av färska, lokala råvaror. I Frankrike, där bistro köket har sitt ursprung, är bistros ofta av familjer och är platsen att gå för snabbt, casual måltider. Många restauranger erbjuder nu bistro köket utan tyngre ingredienser, såsom smör och grädde, som traditionellt används i fransk matlagning. Smörgåsar och hamburgare kan åtföljas av blandade gröna, rostad paprika, eller färsk getost och tomater. Mer hjärtlig huvudrätter ingår skaldjursrätter, lax tartar, steak au poivre, flank biff eller stek frites.

Kött-och grönsaksrätter är kryddat med vitlök, oliver, schalottenlök och örter som timjan, dragon och rosmarin. Många bistro cuisine menyerna inkludera diverse kylda sallader, omeletter och traditionella franska smörgåsar. Croque monsieur är en traditionell smörgås göras med skinka och Gruyère ost. Vissa bistros är kock-ägda, där specialerbjudanden kan omfatta paj kanin kruka eller stekt kyckling med Spaetzle. En typisk charkuterivaror plattan kan omfatta Pate, anka prosciutto och Cornichons.

Andra bistro rätter inkluderar getost och ört spridning, sallad Niçoise med tonfisk och vaktlar, grillad biff med bearnaisesås och stekta potatis, och äpple tart med crème anglaise eller muffins smaksatt med citron och mandel. Soppa och pastarätter kan åtfölja en tårta eller paj i dag på en bistro cuisine meny. Klassiska rätter som bland svamp-fyllda omeletter eller musslor i gräddsås eller vitt vin.

med utvecklingen i bistron mat ökar, många delis och andra snabba tjäna restauranger har antagit bistro namn, mycket till förtret för dem som har besökt autentiska franska bistroer. Ett brasserie liknar en bistro, men ändå annorlunda. Också bli populär i USA, är ett brasserie vanligen större, har längre öppettider, och kan vara billigare än en bistro. Denna större version av en bistro är mer sannolikt att bullrande också.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.