Vad är Bammy Bröd?

Bammy bröd är en jamaicansk tunnbrödet som använder kassava roten, vad vi kan veta mer familjärt så tapioka, såsom väsentlig stärkelse ingrediens. Bammy bröd har jämförts med pannkakor, och det kan antingen vara stekt ungefär som ett tunnbröd eller stekta, och överlämnades till brunt båda sidor. Till skillnad från den amerikanska pannkaka, är bammy bröd ofta ett komplement till välsmakande livsmedel och mest populära serveras med fiskrätter.

Bammy bröd är gjord med riven kassava, som trycks på tyg eller papper för att ta bort de flesta av sina fukt. Du hittar det under stora utbudet i Jamaica, och dess popularitet har dessutom flyttat till USA, särskilt i de södra staterna. Hitta kassava rot är ofta den svåraste delen att göra bröd. Kontrollera specialitet livsmedelsaffär om du vill göra ditt eget bröd. Den kassava rot för bammy bröd måste förberedas speciellt, eftersom i råformat kan innehålla vissa cyanid. Roten är normalt riven och sköljas minst en gång. Det är då oftast torkas innan de saltade och formas till små kakor ca 4 inches (10. 16 cm) i diameter. Du kan hitta dessert former av bammy bröd som definitivt delikatesser. Ibland efter kakan har tillagats, skall den kylas, och sedan doppas i kokosmjölk. Den bammy bröd eller kaka är sedan stekt igen, och kan serveras med söt sirap eller som frukostmat. Ändå är det mer vanligt att hitta bammy bröd serveras med välsmakande mat, allra mest stekt fisk.

Bammy bröd oftare måste vara speciella beställas från Jamaica, eller online jamaicansk mat webbplatser butik. Du kommer att konstatera att det ser ganska lika små mjöl tortillas, och är relativt billigt att köpa. Du kan hitta det i enstaka Jamaica eller Cajun restaurang, och kommer mer typiskt hitta det som erbjuds i södra USA. Det är mycket svårt att hitta bröd i de norra staterna, såvida du inte är lycklig nog att ha en jamaicansk restaurang i närheten.

Det är naturligtvis ett sätt att försöka bammy bröd i sin mest autentiska inkarnationer att resa till Jamaica. Detta skulle troligen garanterar dig färskaste bammy bröd möjligt, samt att ge en fantastisk destination. Å andra sidan är inte alla människor har lyxen att göra en sådan resa, oavsett hur mycket de vill. I så fall, försök Internettaffärer, internationella livsmedelsbutiker eller prova på ett antal bammy bröd recept finns på Internet eller i Jamaica kokböcker.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.