Vad är Baked Alaska?

en Betty Crocker kokbok från 1950-talet finns en bild av en tårta i form av en igloo. Många barn i eran trodde misstag en sådan tårta var en bakad Alaska. I själva verket är en bakad Alaska inte en igloo kakan, men en glass maträtt som är toppad med en lätt bakad maräng. Det kan också kallas en norsk omelett eller en omelett överraskning.

Baked Alaska fick sitt nuvarande utseende 1876, från den populära restaurangen, Delmonico's i New York. Den Delmonico version kan ha döpts bakade Alaska för att hedra den amerikanska förvärva territorium Alaska. Andra citera efterrätten liknande utseende till Alaskas glaciärer, som ett skäl för sitt namn.

Baked Alaska hade skett före detta datum, med maräng och vispad äggvita, det sägs att först ha utvecklats och bakad i ett mycket tidigt 19th century. Det blev en synnerligen populär maträtt under 1960-talet på grund av dess yttre varm och kall inredning. Samt erbjöd ugnsbakad Alaska en dramatisk presentation-färgad glass, såsom jordgubb eller persika, användes för att skapa en kontrast i färg med vita yttre lager av maräng. I traditionella recept på ugnsbakad Alaska, är glass spooned på ett lager av kyld sockerkaka. Ett lager av maräng läggs till toppen. Skall hela beloppet sedan tillagas i ugn för att göra maränger mer bestämt. Målsättningen är att baka marängen utan att smälta glassen. När glassen läggs till sockerkaka är hela skålen vanligtvis frysas. Glas rätter bör undvikas, eftersom skålen kan splittras när de placeras i en varm ugn.

Muffin burkar eller ramekins kan användas för att göra enskilda portioner bakad Alaska. Dessa kan vara lättare att göra eftersom baka gången på mindre portioner är kortare. Den maräng bruna snabbare, och det är mindre chans att smältande glassen.

Några bakad Alaskan entusiaster tycker inte om maräng som inte är genomkokt. Om dåligt tillagat, kan maräng få oönskade våta munkänsla. För att undvika denna struktur är det viktigt att verkligen följa receptet. Det är i allmänhet bättre att ha en bakad Alaska med lite smält glass, än att ha en med våta maräng.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.