Vad är Alfredo sås?

Alfredo sås är en vit sås som ofta används för att följa pastarätter. Traditionellt har gjort det med smör och parmesanost, men mer modernt, och särskilt i USA, Alfredo sås även inkluderar tung grädde. I många delar av världen, är Alfredo sås beredd separat från pasta, och det är ibland också tillgänglig för försäljning i burkar i butikerna. I Italien, där landet inspirationen till såsen kan hittas, är Alfredo sås inte göras separat från pasta. Istället är de ingredienser som tillsatts till pasta individuellt och hela blandningen kastas bekläder pasta. Båda metoderna är helt godtagbara, och du kan hitta anvisningarna nedan beskriver varje teknik. Färska Alfredo sås med färska ingredienser är att föredra, och mycket lätt att göra, så kockar bör motstå att köpa den i en burk.

Kärnan ingredienser Alfredo sås är hög kvalitet saltat smör, grädde och fräscha riven parmesan. Varianter omfatta tillägg som peppar, muskot och persilja. Utanför Italien är Alfredo sås kombineras ofta med protein som kyckling eller grönsaker. Den egentliga skålen med Alfredo sås är fettuccine Alfredo, som med extra tjockt fettuccine nudlar dränkt i den rika, krämig sås. Denna rätt är ett bestånd som erbjuder på många italienska restauranger. Att göra Alfredo i den traditionella italienska vägen, laga nudlar som vanligt medan galler en riklig mängd färsk parmesan. Dränera nudlar, och kasta smör i varm panna. När nudlarna har väl avrunna, lägg tillbaka dem i pannan och kastar med smör på pälsen. Lägg sedan tung grädde, riven parmesan, och mer smör. Kasta igen innan servering, sprickbildning rikligt med salt och peppar på toppen.

För att Alfredo såsen i en kastrull, koka pasta medan du värmer grädde, smör och parmesanost på låg. Du kan också lägga till ingredienser såsom persilja eller muskot. För en mer komplex lager av smak, caramelize lök och vitlök eller i stekpannan innan du lägger till mejeriet ingredienserna. När pastan har kokat, kasta pasta med sås på pälsen, eller häll såsen ovanpå. Om du vill lägga till ingredienser som grönsaker och protein, skikt dem ovanpå pastan innan hälla såsen på. Du kan också förtjockas detta Alfredo sås med en Roux, om en tjockare gräddsås önskas.

Att göra en Roux, Mät upp lika mycket smör och mjöl. Värm en stekpanna på medelhög, och tillsätt smöret, gör att den kan smälta innan du lägger mjölet. Vispa ut mjölet i stekpannan tills den kombineras med smör och börjar brunt. Nästa, häll på grädde eller mjölk för en ljusare sås, whisking eftersom såsen tjocknar. En Roux är en bra sak att veta hur man gör, eftersom det kan användas för att förtjockas såser och gravies, och i en mängd olika rätter som lasagne.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.