Vad Flätad Bröd?

Flätad bröd är bröd som har delats in i långa tunna rep och sedan flätade innan bakning. En av de mest kända formerna av flätade bröd är Barkis, en traditionell judisk bröd, men många andra kulturer har sina egna varianter på flätade bröd. Många bagerier säljer flätade bröd, och de är också väldigt enkelt att göra hemma. När fläta bröd på egen hand, en stadig hand och tålamod är två bra egenskaper. En av de vanligaste typerna av flätade bröd är tredelat flätat bröd där degen är uppdelad i tre delar även som byggs ut i rör. De tre Rören gick i ena ändan flätad, och sedan nöp ihop i andra änden. Vissa bagare vilja stoppa in ändarna på tre Strand bröd under bröd så att det ser snyggare. Ju fler som delar, desto mer komplicerat det slutliga utseendet av bröd, och mer utmanande för bagaren.

Flätat bröd också kan formas, medan den klassiska formen är helt enkelt en avlång kaka, en bagare gör bröd med flera vapen för att skapa stjärnor, eller länka sina flätat bröd i cirklar, hjärtan, eller andra former. Bröd kan också vara knutna, eller vrids till komplicerade former som liknar Celtic Knotwork. Den deg som används i flätade bröd varierar. Många är smakrika, flagnande deg som är rika med ingredienser som ägg, och de kan penslas med ägg till en blank yta. Vissa deg prestera bättre än andra när det rullas ut i delar för flätning, mjölk bröd och bröd ägg är oftast utmärkt val, medan sourdoughs, hel vete, och andra mer rustika deg mindre lämpliga. Degen kan också blandas med russin, nötter, torkad frukt eller kryddor för extra smak. kan Flätade bröd också toppad med olika ingredienser. Frön som sesamfrön är vanliga, och några kockar göra flätat dessert bröd med rik, smörig deg som kan utökas med sirap eller glasyrer. När det gäller judiska bröd, är de flätade bröd oftast göras utan mjölk, eftersom mjölk-och köttprodukter inte kan ätas vid samma måltid under judisk kulinariska rätt.

När det gäller att göra flätade bröd, kan kockar använda sin fantasi i form av degen och ingredienserna. Vissa kockar vilja blanda flera deg till en enda fläta, kan till exempel, och bagare leka med pålägg, former och införanden i degen. Om flera deg används, se till att de har liknande bakning gånger och att de kommer att stiga lika, så att du inte sluta med ett vanskapt, delvis tillagad limpa.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.