Hur kan jag göra Pizza?

Om du vill göra pizza hemma, det är otroligt lätt, oavsett om du startar om från början med din egen deg eller om du väljer att köpa redan gjort deg från butiken. Fördelen med att göra pizza hemma är att det tenderar att vara billigare än pizza från en restaurang, och dessutom ger dig större kontroll över ingredienserna. Om du bor i ett hushåll där beställning av pizza är förenat med fräna debatter, kan du också lösa debatten genom att göra pizza hemma, och utfärdande av varje person med egen platta av deg så att de kan bygga en pizza efter personlig smak. Det första som du behöver göra pizza, självklart, är pizza deg. Du kan göra pizza deg på egen hand, i en process som tar ungefär två timmar så att degen att stiga helt, och du kan också köpa pizza deg i butiken. Många bagerier göra pizza deg som är delvis bakade så att allt du behöver göra är toppen det och värm, och dessa deg finns i olika tjocklekar. Det hjälper till att samla de pizza på ytan du planerar att baka den. Om du har tillgång till en pizza sten när du gör pizza, använda den, eftersom det kommer att hjälpa pizza utveckla en god skorpa. Om du inte har en bakning sten, finns det ingen anledning till panik, en cookie blad kommer att fungera också. I båda fallen lätt damm ytan med majsmjöl innan den släpps ut degen på den för att minska risken för fastkörning, och om du använder din egen deg, Dimple den med fingrarna så att det inte kommer att bubbla under bakningen.

Mest pizza är sauced med antingen röd sås, pesto, eller en vit sås, men du kan också duggregn degen med olivolja för en enklare pizza vilket kan få till provsmakning närmare focaccia. Red såser går bra med ett brett utbud av ingredienser, medan pesto tenderar att fungera bäst med bara några få ingredienser, så att variant av pesto att komma igenom. En vit sås görs med ett Roux bas, och dessutom kompletterar en mängd olika ingredienser.

Såsen är typiskt toppat med ost som mozzarella, men det är inte nödvändigt. Du kan också blanda ost, lägga smulad fetaost eller getost eller annan ost med smak. Kom ihåg att eftersom osten smälter, kommer det att spridas, så försök att hålla den fri från kanten av pizza. Du kanske också vill tänka på den variant av ost som används när du gör pizza, som vissa ostar kollidera med varandra eller med vissa ingredienser. När det gäller pålägg, är fantasin gränsen, men Försök att inte överbelasta din pizza. Överdriven pålägg får inte koka hela vägen, eller de kan skapa motstridiga smaker som gör pizzan mindre njutbar. Några pålägg att välja mellan är: oliver, rökt paprika, tomater, basilika, pepperoni, bitar av korv, kyckling, tofu, ansjovis, ananas, tärnad skinka, soltorkade tomater, kronärtskocka hjärtan, grillat tofu, svamp, tryffel hyvelspån, sparris spjut, spenat, grönkål, rostad vitlök, lök och färska örter. Layer ingredienser på jämnt, och försöka begrava ingredienser som ska laga snabbare mot botten så att de inte brinner.

Traditionell pizzaugnar bränna extremt het, och de kan laga en tunn pizza på några minuter. Hem ugnar kräver längre tillagningstid, speciellt med tjocka pizza, så planen på ca 20 minuter efter gräddningen på 400 grader Fahrenheit (204 grader Celsius), beroende på vad som finns på din pizza.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.