Hur gör jag rosta kaffe?

Ett antal metoder finns för människor att bönor rosta kaffe hemma, och denna praxis är ingalunda nya. Fram till början av 1900-talet, skulle förslaget att rostade bönor från kaffe leverantör inte har varit särskilt vanligt. Istället flesta människor har köpt gröna bönor och rostade hemma, men smart kaffe handlare såg en marknad för att tillhandahålla denna tjänst. Nu många människor i världen köper sina bönor före rostade, och ofta förmalt. Dock är hemma rostning kommer definitivt tillbaka som ett alternativ för kaffeälskare.

Människor kan rosta kaffe på ett antal sätt som inkluderar ugn rostning, stovetop matlagning, eller maskin rostning. Ugnen rostning Metoden fungerar oftast bäst när man har en varmluftsugn. Cirkulerande luft runt bönor hjälper till att försäkra att de är rostade jämnt och fullständigt. Men vissa människor använder en enkel gasugn. En förutsättning är att det måste finnas en väl fungerande ugn fläkt eller utlopp för att bli av med rök och ånga som börjar stiga från kaffebönor tillagas vid höga temperaturer, lukten kan ganska överväldigande i början också, men vissa man gillar det. En ytterligare rekommendation för ugn rostningen är att köpa platt kastruller som har flera små perforeringar i dem. Detta tillåter luft att röra sig genom panorerar under rostningsprocessen. Efter rostningen är klar, två perforerade skålar som colanders kan användas för att snabbt kyla kaffet. Rosta kaffe kommer att fortsätta laga mat när man tar ut den ur ugnen om den inte kyls.

Stovetop kafferosteri är en alternativ metod, bäst sysselsatt med gasbrännare. Vad är påtagligt annorlunda är att bönorna kommer att brinna om de inte flyttas ständigt. De som är mycket skicklig med en KASTRULL kunde dra bort skaka bönor för den tid det tar att laga dem. Andra rekommenderar att du använder en stovetop vänder popcorn Popper. Veven kan användas på dessa för att hålla bönor i rörelse. Denna metod tar mindre tid än ugnen för rostning men det är mer intensivt arbete.

Slutligen finns hemma rostning maskiner och många av dessa anses vara utmärkt. Priser på maskiner kan variera, men de kan tillåta anpassningar till olika typer av stekar så man kan experimentera. Av de tre metoder som finns i hemmet steken maskinen är lättast att använda, men vissa purister tyder pannan avkastningen rosta metod bättre kaffe. Det huvudsakliga målet, när du använder gröna bönor, är att rosta kaffe till en viss temperatur, lukt och färg, som kan variera i tid beroende på steken metod. Dags att rosta kaffe är ungefär 20 minuter på sin höjd i ugnen och ungefär fem minuter på en stovetop. Människor kan använda termometrar för att kontrollera temperaturen rosta kaffebönor. Det finns också riktlinjer som finns om hur man uppnår olika stekar och vid vilken temperatur dessa stekar bör. Färg är en annan fråga som avgör tid längd, eftersom ljusare kaffe har lite mindre smak och rymmer en mer kraftfull koffein punsch och mörka stekar, har lägre syra men stark smak och mindre koffein. Doften av kaffe är också viktigt eftersom den skiftar från grön böna till bruna eller svarta bönor, börjar det lukta som tydlig och rostat kaffe.

Temperatur inställningar för kafferostning kan variera. I ugnen, överstiger ofta 500 grader F (260 grader C). På stovetop, pan temperatur kan behöva strax under det. En kaffe rostar maskin kan ge människor möjlighet att ställa in temperatur eller bara ställa in tiden, beroende på dess komplexitet.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.