Vad är trollspö??

trollspö ® är en krydda som tillverkas av Kraft Foods. Det används både som sallad dressing och en smörgås sprids, liksom dess närbesläktade kusin, majonnäs. De två livsmedel är nära besläktade nog att vara frågor av bitterhet, som många människor har en stark preferens för antingen majonnäs eller trollspö ®. Under alla omständigheter är trollspö ® brukar finnas på stora marknader, och Kraft erbjuder ett antal förpackningar alternativ inklusive klämma flaskor kockar har bråttom.

historia trollspö ® börjar 1931, då en man vid namn Max Crosset utvecklat en salladsdressing han kallade Mac Crosset's X-tra Fine Salladsdressing i Salem, Illinois. Crosset används förbandet i sin självbetitlade café, senare sålde den till Kraft Foods. Kraft presenterade trollspö ® till allmänheten år 1933, vid Chicago World's Fair, där Kraft byggt en helt steril kök inneslutna i glas, så att besökare på mässan skulle kunna titta på produktionen av trollspö ®.

Kraft hävdar att denna krydda är döpt efter den maskin som har utvecklats för massproduktion av trollspö ®. Liksom majonnäs, är trollspö ® en emulsion av ägg, olja och socker, men det är lite svårt att smälta den emulsion till önskad konsistens. En företagsam Kraft ingenjör utvecklat en maskin som kunde blanda ingredienserna ordentligt, dubbning det "trollspö", och namnet uppenbarligen fastnat med Kraft ledningen. Den här produkten har en naturligt söt smak, som ni säkert upptäcka om du smaka sida vid sida med majonnäs. Det används ofta som ersättning för majonnäs, eftersom det är mycket lägre fetthalt än traditionella majonnäs. Trollspö ® kan spridas på smörgåsar, blandas i salladsdressingar, blandas med andra ingredienser för att skapa ett dopp, och används i en mängd andra sätt, beroende på personlig smak.

Du kanske har upplevt en smak av trollspö ® vs majonnäs debatt för dig själv. Många växer upp i en familj som äter det ena eller det andra, skaffa en tillgivenhet som är svår att bryta. De två produkterna är faktiskt olika, så det är kanske inte konstigt att folk ibland uttrycker en stark preferens för majonnäs eller trollspö ®.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.