Vad är sportdrycker?

sportdrycker har blivit populära drycker med idrottsmän och de är på språng hela tiden. Designad för att fylla på kroppen med elektrolyter och näring samt hålla den hydratiserade, en sportdryck kan hjälpa dig att återhämta sig från verksamhet snabbare och motion längre. Ändå är sportdrycken marknaden sätter många ohälsosamma versioner ute för konsumenter, som oftast är mycket högt i kalorier och socker.

Den ursprungliga sportdrycken är svårt att precisera, eftersom begreppet har funnits i många århundraden. Fältarbetare och ranchägare i Nordamerika används för att dricka en brygd av vatten, sirap och ättika för att friska upp sig under skörden. Målet med sportdrycker är att ge vatten och ge kroppen extra mineraler som kan hjälpa musklerna, såsom kalium. Socker är också nödvändigt, inte för smaken utan snarare för den positiva effekt det har på muskler och uthållighet.

Medan vissa sportdrycker har bara kända mineraler och tillsatta ingredienser, andra kastar i en mängd tvivelaktiga ingredienser. Några stora märken av sportdrycker kommer att lägga en jättestor dos av koffein, som man kan bli skakis och orsaka illamående eller kräkningar hos vissa personer under intensiv träning. Andra lägga kosttillskott som har en osäker effekt, såsom krom, som kan eller inte kan hjälpa din kropp. Innan du köper en sportdryck, titta noggrant på kaloriinnehållet på etiketten. Var noga med att kontrollera portion också, som några flaskor kan innehålla upp till 3 portioner av drycken. Om du försöker gå ner i vikt, dricka en söt sportdrycken kan vara kontraproduktivt, även om du motionerar för att bränna kalorier. Även om din drink har bara 100 kalorier, föreställa sig hur mycket längre du kommer att behöva på löpbandet för att arbeta bort ovanpå din vanliga träning.

De flesta sportdrycker kommer i en mängd olika smaker, från citron-lime och orange till en något oidentifierbar blå. Snarare än att vara som påminner om saft, dessa smaker smakar mest som saft eller liknande konstgjort smaksatta drycker. På grund av natrium i de flesta sporter drycker, kan ytterligare flavoring användas för att täcka upp salt smak. Ändå drinkar har en märkbar salt smak. En del experter menar att sportdrycker bör användas för att förebygga snarare än att behandla uttorkning och utmattning. Prova dricka ungefär en fjärdedel av flaskan innan du börjar motionera och dricka mer varje 15-20 minuter. Vänta inte tills du är uttorkad eller utmattad för att börja dricka, är det ett utmärkt sätt att hamna svimning eller alltför utöva själv.

Det finns massor av sportdrycker att välja mellan, finns i livsmedelsaffärer och många gym. De flesta är prissatta mellan $ 2-$ 4 US dollar (USD) per flaska, men fundera på att köpa i bulk om du utövar ofta. Sportdrycker är ofta rekommenderas för de som gör ansträngande eller uthållighet motion, för måttlig tränade, kommer vanligt vatten antagligen ge dig rätt mängd vätskebalansen, och har inga kalorier eller socker.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.