Vad är skirat smör?

skirat smör, kallas ghee i det indiska köket, är en typ av smör som är en flytande och tydlig guld i färg. Det är smör som mycket av den extra fukt och partiklar mjölk har tagits bort genom en noggrann process för uppvärmning och ansträngande, ibland kallas rendering. Ghee kan hålla i flera månader i kylskåp, tenderar att vara något lägre i kalorier, och används i en mängd olika såser, eller bara som ett dopp. Hummer skulle inte vara riktigt samma sak utan att doppas i skirat smör med där det normalt serveras.

Även om du kan ibland köpa ghee i asiatiska eller indiska marknaden, är det också ganska lätt att göra hemma. Du bör börja med osaltat smör, eftersom saltet kan förstöra klargöra processen. Du kan göra skirat smör i små serier eller stora, med bokstavligen en kub i taget eller flera pounds i taget. Eftersom mjölktorrsubstansen tas bort, ska du sluta med mindre smör än du började med, så du kanske vill ha detta i åtanke och göra en något större belopp än du behöver. Dessutom kan du lagra oanvänt skirat smör i kylskåpet till nästa gång du behöver det.

Recept på att göra skirat smör skiljer sig något. Alla behöver värme i smöret, då några föreslår skumma bort skummet som börjar form på topp som smöret når en nära kokpunkten. En enklare metod är att bara sätta på värmen på smöret till en sjuda när den börjar skum. Detta kommer att släppa skum, vilket faktiskt är liten mjölktorrsubstansen, ner till botten av krukan. När smöret förvandlar en gyllene färg, häll du bara smöret genom en sil för att fånga mjölktorrsubstans. Paper kaffefilter fungera mycket bra om du inte har en fin sil. När smöret är ansträngd anses förtydligas.

Många människor vill använda skirat smör som matolja. Detta är hur det används ofta i indiska, och i många andra kök. Till skillnad från unclarified smör, smörolja har en mycket högre rökning punkt, så det kan användas i maträtter som kräver längre tillagningstid eller varma temperaturer utan att oroa dig för saker Browning för snabbt eller bränning. Vissa kockar, dock känner att skirat smör är mindre smakrika än smör som inte har utförts. Andra hitta lättare smak ghee mycket tilltalande.

Några nationella köken örter till ghee för att tillverka en ört infunderad olja. I Etiopien, ofta skirat smör serveras med tillsats av vitlök och ingefära. Likaså i det franska köket, är rätter som sniglar vanligen serveras eller toppad med vitlök och persilja ghee.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.