Vad är nytt Potatis?

En populär trend i matlagning är skörd av unga eller omogna grönsaker, såsom i fallet med mycket små ärtor eller baby kärnor majs. Omogen potatis som skördats under våren eller sommaren kallas färskpotatis , eller ibland creamers eller fingerlings. Färskpotatis är inte en särskild sort av potatis, men yngre versioner av andra sorter.

Huden på färskpotatis i allmänhet är tunnare och flakier än huden finns på äldre potatis. Av denna anledning, färskpotatis är sällan eller aldrig skalade före tillagning. Restauranger och caféer använda speciella maskiner med roterande Sliprullarna att ta bort några av pärlorna från färskpotatis, men hemma kockar kanske bara vill tvätta färskpotatis noga och förvara dem oskalade.

Eftersom färskpotatis är mycket liten i storlek, är de väl lämpade för kokning och stekning. Kokt nypotatis behålla sin form och konsistens, och kan vara erfaren för att matcha den allmänna tonen i måltiden. Färskpotatis kan också användas i slow-kokta rätter som traditionella Yankee grytstek. Det finns flera saker att tänka på när du köper ny potatis. Livsmedelsbutiker säljer ofta nya potatis individuellt eller i väskan. Köpa enskilda potatis för en enda måltid kan garantera mindre avfall, men är i allmänhet dyrare än att köpa i påse. Säckar färskpotatis kan förstöra snabbt om den inte förvaras på rätt sätt, dock, och ibland små stenar kan komma in i mixen. Eftersom färskpotatis har mycket tunna skinn, de är också benägna att solskador. En solbränd potatis har en grön lapp under sitt röd eller gul hud. Denna gröna plåster innehåller en giftig kemikalie, så antingen kassera hela potatis eller skära ut den gröna lapp helt innan den används. Det tar bara några okontrollerade solbrända färskpotatis orsaka matförgiftning.

Det är också möjligt att finna skott växer ur ögonen på färskpotatis. Vissa jordbrukare använder färskpotatis som utsädespotatis, men dessa skott är inte goda nyheter för kockar. Kassera potatis med betydande skott växer från deras ögon. Några blåmärken är att vänta med alla omogna grönsaker, men stora mjuka fläckar och missfärgningar kan vara tecken på sjukdom eller röta. Säckar med färskpotatis bör förvaras på golvet, helst i ett torrt, mörkt Speceribingar.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.