Vad är kokossmör?

Coconut smör, även känd som kokosolja, är vegetabilisk olja som utvinns ur de torkade kött av kokos, eller kopra. Den kopra samlas in från mogna kokosnötter och strimlas. Det är renas av främmande material, t. ex. smuts eller metall, och uppdelat på fina partiklar. Dessa partiklar får passera genom en ångbåt och förd till en temperatur på 220 grader F (104 grader C). Efter ångande i 30 minuter, det slipade kopra överförs till en expeller där det utsätts för högt tryck oljeutvinning. Den resulterande oljan filtreras och pumpas till en lagringstank. Härifrån är det kokossmör flaska eller Jarred för distribution.

Virgin kokossmör kommer från färsk kokosnöt kött, eller icke-kopra. Kokosmjölk och olja pressas ur köttet av kokosnöt med stora mekaniska pressar, eller ibland för hand. Oljan är då separeras från vattnet genom kokning, kylning eller mekanisk centrifugera.

kokossmör består av 90% mättat fett och flera medium-chain fettsyror. Dessa inkluderar laurinsyra, som utgör 50% av de sammanlagda fettsyrorna. Andra rör myristinsyra, palmitinsyra, och kaprylsyra. har dessa syror länge använts för hälso ändamål såsom näringsämne blandningar administreras intravenöst till sängbundna patienter. De kräver inte galla att smälta och behandlas omedelbart genom tunntarmen och transporteras till levern för att användas som bränsle. Kokossmör är också en naturlig antibakteriell, antiviral och antifungal mat.

På grund av sin höga fetthalt är kokossmör bland de mest stabila av alla oljor. Vid förvaring i fast form, har en hållbarhet på 2-3 år och är resistent mot förstör. Den har en smältpunkt på 78 grader F (26 grader C). När smält, kallas det kokosolja.

kokossmör används ofta i matlagning, särskilt stekning och sautering. Det används också som ett hälsosammare alternativ till korta, smör eller margarin i matlagning och bakning. Många asiatiska currygryta innehåller ofta kokosolja som smaktillsats.

Många tvålar och kosmetika innehåller kokos smör på grund av dess höga fetthalt. Detta gör den idealisk för mjukgörande och återfuktande hud. Den kan också användas som ett naturligt smörjmedel för sexuellt umgänge, men är inte lämplig för användning med kondomer och kan orsaka allergiska reaktioner hos vissa.

kokossmör har också testats för olika industriella ändamål, t. ex. maskin smörjmedel och flygbränsle. Det är tänkt att minska mängden bränsle som förbrukas av motorn och hålla motorn svalare temperaturer.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.