Vad är klibbig Rice?

klibbig ris är ris sorten som har fötts vara särskilt klibbig och tät. Det odlas i Thailand, Laos och Kina, och det används i köket i många asiatiska länder. Även om namnet antyder att riset innehåller gluten, är det faktiskt glutenfri, med "klibbig" används i betydelsen "klibbiga" i detta fall. Många asiatiska börserna klibbig ris, och några större affärer också gör det, särskilt i områden med stora asiatiska befolkningen. Det är också en populär maträtt i många asiatiska restauranger, som en fristående livsmedel eller som en del i en måltid.

historia klibbig ris går tillbaka till åtminstone 900 CE, och eventuellt tidigare. Jordbrukare medvetet föds riset för sin klibbiga kvaliteter, och i Laos i synnerhet, blev mycket populär. Förändringar i risodling teknik och mode ledde till en nedgång i odling av klibbig ris kort, men det var ett uppsving i popularitet i det tjugonde århundradet.

Flera stilar i klibbig ris finns. Alla är i allmänhet kort till medellång spannmål. Skalad klibbig ris är vit, och det kan vara polerade att ta bort grodden eller vänster slätt. Oskalade klibbig ris kan variera i färg från rostbruna till en djupt lila-svart. Svart klibbig ris är mycket populär i Indonesien. Företag kan märka ris som "botan ris", "klibbigt ris," Mochi ris "eller" waxy ris ", beroende på region.

Många asiatiska desserter använda klibbig ris som bas. Ofta är riset lätt sötad under tillagningen process, då den kan levereras som "sött ris. " Den kan också användas för att göra sushi, kyndel risbollar, pressade ris kakor och Mochi. Vissa konsumenter äter klibbig ris precis som vanliga ris, som ett komplement till en måltid, medan andra föredrar att äta det i mindre portioner, eftersom det kan bli mycket rika.

När matlagning klibbig ris, hjälper det att använda något mindre vatten än man normalt använder, eftersom riset kan börja falla samman om det blir för fuktigt. Många kockar föredrar att tuffar klibbig ris, vira det i cheesecloth och hålla det ovanför vattenytan, just av den anledningen. Riset kan också kokas i kokosmjölk eller materiel för en mer rik, ovanlig smak. Till skillnad från många andra rissorter, som är klibbig ris också fördelar rörs gånger som det kockar, även om detta inte är absolut nödvändigt.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.