Vad är havrebröd?

havrebröd är en form av bröd som görs med tillsats av havregryn och ibland en liten mängd havre också. Tillsatta ingredienser göra havrebröd mycket rik, med en nötaktig smak och en mjuk konsistens. Dessutom är de upp fiber innehållet i brödet, gör den till ett hälsosamt komplement till kosten. Det finns många former av havregryn bröd, och många marknader säljer några sorter, det är också möjligt att göra havrebröd hemma.

Havre har odlats och använts i matlagning i tusentals år. Det finns flera sätt att använda havre, och många människor tycker att integrera dem i bakverk för sin smak, konsistens och näringsmässiga fördelar. Men havre saknar drag av vete och andra mjöl som innehåller gluten, så de inte kan användas ensamt, eller den färdiga bakverk kommer att falla sönder. Därför har människor att vara kreativ om hur de lägger till havre och havre mjöl, havregryn och bröd är en lösning på problemet. Förutom att det är i sig god och kul att göra, är havrebröd också en stor sätt att använda upp överbliven gröt. Vissa tycker om att göra en stor sats av havregrynsgröt med vanligt havregryn och sedan improviserar med det, äta det varmt, kallt, och med ett sortiment av ingredienser. Resterna från detta parti kan läggas till havrebröd, tillsammans med andra ingredienser. När havrebröd görs, kokta havregryn är helt enkelt läggas till degen till en grundläggande jäst eller surdegsbröd. Du kan antingen göra havregrynsgröt speciellt för bröd, eller rester användning, och många människor vill lägga sötningsmedel som honung eller melass till gröten också. Förutom havremjöl, kan människor också lägga en liten mängd havre till bröd, som kan göras med vit eller hela vetemjöl, beroende på personlig smak, man kan också göra glutenfri havrebröd med en blandning av glutenfritt mjöl.

Det finns alla möjliga vägar till jazz upp smaken av havrebröd. Kärnmjölk kan läggas till, till exempel för att skapa en lätt syrad, syrliga smak. Kryddor som kanel eller muskot kan krydda upp saker och ting också, tillsammans med saker som lönnsirap och torkad frukt. Resultatet är i allmänhet en rik, rejäl kaka som kan ätas med soppor, rostade till frukost, och används i en mängd andra sätt.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.