Vad är ett granatäpple?

ett granatäpple är frukten av en buske hemma i Mellanöstern, även om det också odlas kommersiellt i Kalifornien och andra områden med liknande klimat. Den genomsnittliga granatäpple buske växer till cirka 15 meter (cirka 50 meter) lång, men många arter är fortfarande relativt nära marken. Granatäpple buskar har varit kända för att leva i hundratals år, även fruktproduktion tenderar att släppa efter ett par decennier. ett granatäpple är ungefär lika stor som en apelsin, med en gulaktig skal som gör en rik röd färg det mognar. Inuti det oätliga skalet är enskilda celler med utsäde kärnor. Varje frö är omgivet av en juice-fylld säck, som pressas ut under bearbetning. Det är saften från granatäpple som intresserar de flesta kockar och hälsa entusiaster mat.

Beroende på sort, kan granatäppelsaft vara extremt sur eller angenämt syrlig med viss sötma. Många västerlänningar jämföra smaken av granatäpple juice som tranbär eller surkörsbär. Granatäppelsaft vanligen kokas ner till en form av melass i länder i Mellanöstern. En söt olika granatäppelsaft också används för att tillverka grenadin, en ingrediens som används som en förstärkare smak och färgämne i blandade drinkar. Straight granatäppelsaft är också blandas med blåbär eller hallonsaft som en hälsosam dryck. Huvudorsaken många har blivit intresserade av granatäpple är dess antioxidanta egenskaper. En genomsnittlig granatäpple innehåller betydligt mer antioxidanter än även blåbär eller apelsiner. Antioxidanter tros skydda kroppens celler från de skadliga effekterna av fria radikaler som finns i syre. Sedan rakt granatäppelsaft kan vara en utmaning att dricka, kan dryck producenter skapa en mer tilltalande cocktail blandning. Kyld granatäppelsaft blandningar kan vanligtvis hittas i butiker hälsokost-och dagligvaruhandeln.

Eftersom granatäpple är en gammal frukt, har flera legender vuxit upp kring den. Vissa bibelforskare tyder på att "kunskapens frukt" konsumeras av Adam och Eva mot Guds befallning kan ha varit ett granatäpple, eftersom det var förhärskande under Moses tid. I vissa kulturer är en representation av granatäpple placerats i sovrummet för nygifta att främja fertiliteten.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.