Vad är ett Turkiet Brine?

En Turkiet saltlake en saltlake som en kalkon blötläggs före tillagning. Saltning förmedlar mer smak till Turkiet, och kan även användas med andra vitt kött som kyckling och fläsk, förutom fåglar som gås. Saltning rekommenderas ofta för kött som tenderar att KOKA, som ett sätt att hålla köttet fuktig men tillägger samtidigt smak. Samtidigt som en kalkon saltvatten kan ta flera dagar att förbereda, några kockar anser att resultatet är värt det.

Saltlaken själv behöver innehålla en kopp salt (180 gram) och en kopp socker (190 gram) till varje gallon (3. 8 liter) vatten. Dessutom, de flesta lägga kryddor som är avsedda att berika smaken. Vissa använder äppeljuice, cider, eller ens öl när vätskan i en kalkon medföra för extra smak. Tillräckligt med vätska måste vara beredd på fågeln vara helt under vatten.

Saltlaken ingredienser måste kokas ihop och kallt i minst åtta timmar innan en kyld fågel har smugit sig in i Turkiet saltlake. Därefter ska blandningen i kylskåp, eller förpackade i en kylare eller hink med is och lagras på en sval plats. Många människor vill starta Turkiet saltlake över natten innan de planerar att laga mat, eller ens på morgonen av tillagningen, beroende på när fågeln är griffeltavla gå till ugnen, med minst fyra timmar för att föra som behövs, och mer än 12 potentiellt problematiska.

Under insaltning processen, tränger saltlaken djupt in i Turkiet, redovisade smaker tillsammans med den. Det oskadliggör även proteinerna i kött, som hjälper dem att hålla fukt. När fågeln är kokta, kommer den att stanna fuktig och öm, och områden som ofta torkar ut, såsom bröst, stannar fuktig även om de är lite överkokt. Denna fördel av kalkon saltlake gör Turkiet mer sannolikt att bli en framgång. Dessutom kommer en kalkon saltlake dra ner på tillagningstiden med cirka en halvtimme.

Den största nackdelen med en kalkon saltlake att huden inte spraka upp under tillagningen, och i fallet med friterad fåglar, kan huden svärta. Lyckligtvis kan man få det bästa av två världar, om de startar Turkiet saltlake på morgonen innan de lagar mat, och sedan dra kalkon ut på kvällen och låt det sitta avslöjats i kylskåp över natten. Detta gör det möjligt för huden att fräscha upp fint under tillagningen. Simply klappa fågeln torr efter saltning kan också hjälpa.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.