Vad är ett Arabica Café?

Arabica kafé är ett gemensamt namn för Coffea arabica , även känd som Arabica-kaffe eller arabiska kaffe. Denna planta har odlats i Jemen i över tusen år och används som en källa till kaffe, en dryck populär över hela världen. Vissa caféer och kaféer tar sitt namn från den anläggning som levererar den främsta ingrediensen i deras primära menyalternativ, och många städer har en "Arabica Café" som serverar kaffe och kan ha ett Mellanöstern tema som en nick till ursprunget av kaffe.

Coffea släkte verkar vara hemma i Afrika, men i Mellanöstern handlare snabbt förvärvade och började odla växten, i sin tur gör kaffe berömd. Arabica café är känt för sina intensiva, rika, väl utvecklad smak som har gjort det populärt bland entusiaster, med lyxigaste kaffe görs med Arabica sorter av kaffe, i stället för robusta sorter. Arabiskt kaffe odlas i många regioner i världen med gynnsamt klimat för kaffeodling.

Denna medlem av Coffea släkte föredrar tempererat, stabil temperatur, även nederbörd, något sur jord och partiell skugga. Den växer i USDA zon 10 och 11, med några trädgårdsmästare som odlar den inomhus som prydnadsväxt. Anläggningen har mörkgröna vintergröna blad och små vita blommor, som producerar bär som mognar till kaffebönor. Den råa bönor kan torkas och sedan rostats och malts att producera kaffe. Kaffe odling kräver tid och engagemang, eftersom växterna tar sju år att mogna.

Arabica kafé har lägst koffeinhalt av kaffe sorter som odlas för konsumtion. Några kaffeproducenterna smälter Arabica-bönor och robusta för att bevara smaken av Arabica kafé samtidigt ge konsumenterna en kick av koffein. Olika smaker kan föras ut med olika bota och rostning tekniker, och rostar kan också lägga till smaker under bearbetning för produkter som vanilj kaffe och blåbär kaffe.

Några kaffeproducenterna har utvecklats mycket unik Arabica kafé sorter som är kända för sin smak, intensitet, eller andra egenskaper. Vissa av dessa sorter har certifierats för att säkerställa att endast växter från en viss härstamning odlas i ett visst område kan säljas under den sorten etikett. Bestämmelsen är avsedd att skydda kulturarv och integritet unika Arabica sorter, ser till att de förblir konsekventa. Konsumenterna får betala ett högt pris för en sådan kaffe, prizing det för sin kvalitet och bryggerier prestanda.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.