Vad är en rosa ekorren?

rosa ekorren är en rik, söt drink som fått sitt namn från användning av crème de mandel, även kallad Crème de noyaux. Detta är en röd skiftar likör, vilket delvis kan göras inte bara med mandel, men med gropar i aprikoser, som när den blandas med mjölkig ingredienser, som ger en rosa smak på en drink. Många recept för den rosa ekorren ingår inte denna likör och i stället ersätta grenadin. Pink ekorre lovers skulle definitivt kalla det oäkta, eftersom drycken skulle sakna den mandel smak som definierar det.

Milwaukee, Wisconsin taverna, Bryant's Cocktail Lounge, gör anspråk på att ha uppfunnit den rosa ekorre. Det finns tvister om själva uppfinningen, men det är känt att dricka blev populär på 1950-talet, särskilt bland kvinnor. Det är nu inte så ofta, har dess popularitet har skuggan av drycker med högre alkoholhalt.

Bryant recept efterlyser något som milkshake älskare kommer att älska, en skopa av Vanilla Ice cream. Till detta en halv ounce (. 015 liter) av crème de cacao, och en och en halv ounce (. 045 liter) av crème de noyaux tillsatts. Drycken kan skakas eller i vissa fall blandas.

Andra recept för rosa ekorren avstå från glassen och hålla fast vid en grundläggande blandning av grädde eller halv och en halv, crème de cacao och crème de noyaux. Basen ingredienserna i rosa ekorren faktiskt kan användas för att göra flera olika drycker, som alla steg till popularitet vid ungefär samma tidpunkt. Till exempel grädde och crème de cacao kan kombineras med konjak eller brandy göra Brandy Alexander. Crème de cacao och grädde läggs till vit crème de menthe i syfte att göra gräshoppa. Huvudsak då, om du kan göra en rosa ekorre, kan du göra något av dessa andra skummig och söta drycker. Av dem tenderar Brandy Alexander som högsta alkoholhalt. Ett par rosa ekorre recept substitut Amaretto för crème de noyaux. Alkohol du väljer att använda, och hur rik du vill göra drycken är bara en fråga om val. Du kommer bara få den rosa färgen, men om du använder crème de noyaux eller grenadin. Många klagar tillägg av grenadine gör drycken för söt, som tyder på att hålla fast med klassiska ingredienser.

Eftersom drycken är slät och krämig, kan folk glömma innehåller alkohol, och konsumerar alltför många rosa ekorrar. Håll ett öga på gäster om du tjänar dessa, se till att alla dricker ansvarsfullt. Vara en vän till gäster som älskar sina ekorrar alltför väl, men inte klokt och erbjuda dem en säng för natten eller skjuts hem från en utsedd förare.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.