Vad är en lövbiff?

lövbiff är en tunn skära av rött kött, som kan framställas på mycket kort tid. Ofta är lövbiff består av tunna skivor av runda biff eller ytterfilé, men bara om någon benfritt nötkött kan användas för att skapa lövbiff. Eftersom minut biffar kan framställas så snabbt, har de blivit en stapelvara i många hem där det tid att förbereda en hemlagad mat är begränsad. En del av förberedelserna inför lövbiff innebär grundligt poängsättning eller bultande ytan av köttet. Processen med att använda ett kök klubba att bulta köttet kommer att resultera i en textur som är öm och kan lätt skäras med en gaffel. Scoring och de brusande också kommer att hjälpa juice i köttet att lossa lättare under tillagningstiden, vilket kommer att leda till lövbiff förblir relativt fuktig och smidig när den anländer vid middagsbordet.

Generellt sett är lövbiff Halstrad. Efter pulserande biff och infusion av med salt och peppar, är lövbiff placeras i en pre-het stekpanna och får sear för ett ögonblick eller två. Den lövbiff kopplas sedan, vilket gör den motsatta sidan till sear också. En del människor föredrar att lägga till en skvätt sojasås i detta skede, öka variant av biff.

Detta enkla bankade nötkött kallas för det faktum att det bara tar en stund eller två för att förbereda köttet, gör lövbiff ett perfekt val för måltider när det finns inte mycket tid att förbereda. De flesta stormarknader erbjuder lövbiff i förpackningar om två eller flera bitar som lätt kan frysas och tinas för användning. På grund av den tunna konsistensen hos lövbiff, är det möjligt att tina frysta biffar snabbt med hjälp av en mikrovågsugn. En ytterligare fördel är att lövbiff tenderar att vara en billig styckningsdel, vilket gör det till en idealisk proteinkälla för nästan all mat budget.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.