Vad är en kaffeblandning?

En kaffeblandning avser en kombination av två eller flera typer av kaffe eller smakämnen som en brygga. Denna kombination av smaker bidrar till att ge kaffet en mer komplex smak, samt tillåter individer eller restauranger att skapa sin egen signatur blandning. Blandningar kan innehålla olika typer av kaffebönor, smaker, eller rent av kaffe tillägg som läggs direkt i smeten. Det finns två sorters kaffebönor, alla med sin egen distinkta egenskaper. Arabica-bönor odlas på höga höjder och är av högsta kvalitet Bean. De har en mjuk kola eftersmak och en rik arom som har blivit kännetecknande med fina kaffe. Robusta bönor, som jämförelse, odlas på lägre höjder och har en mycket starkare smak. Denna böna är vanligtvis används vid tillverkning av snabbkaffe och lägre grad kommersiell kaffe. Vissa kaffeblandningar kan kombinera både bönor i samma brygd att dra nytta av både unika smaker. Den använda bönor är inte den enda faktorn i valet av kaffeblandning s smak. Olika typer av rostning metoder för att producera mycket olika smaker och dofter. American rosta, till exempel, är en mellanrost som har en mild smak. Franska rostade bönor är kraftigt rostade och har en mycket stark smak. Ofta bönor som har rostats annorlunda kombineras för att skapa en unik kaffeblandning.

Flera andra smakämnen och ingredienser kan även kombineras med bönor för att skapa fler alternativ kaffeblandning. Ofta vanilj, kanel, hasselnötter eller kommer att läggas för att ge en antydan om deras unika smaker till brygden. Mjölk, antingen som en Creamer eller skummade, är också ofta till att skapa gemensamma kaffedrycker hittades i kaféer världen över.

Gör en kaffeblandning hemma genom att experimentera med olika smaker och kryddor. Detta kan inkludera creamers och mjölk samt smakämnen som finns i skafferiet. Muskot, kanel, och kola är alla vanliga tillägg till kaffe drycker. Möjligheterna är oändliga med bara lite fantasi.

Kaffebönor kan också vara rostade eller bryggt tillsammans med smakämnen, som vanilj, för att skapa praktiskt taget obegränsad sorter kaffeblandning. När rostad med dessa smaker, tar Bean sig på en lätt anstrykning av ingrediensen. Detta gör att man kan upptäcka vilka smaker kombinerar det bästa, samt hur man skapar den perfekta styrka.

Skapa en ny kaffeblandning är ett bra sätt för att passa nästan alla smaker, samt att skapa ett varumärke för en restaurang eller café. Många kedjor har tagit fram en smak så unikt, har det blivit kännetecknet för denna verksamhet. Vem som helst kan göra detta själva med lite tålamod och en vilja att experimentera.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.