Vad är en irländsk Potato?

En irländsk potatis är en ätlig tuber från Solanum tuberosum planta, som faktiskt är hemma i Sydamerika, inte Irland. Iriska potatis är uppkallade efter Irland eftersom de är nära förknippade med svälten på Irland, en historisk svält orsakas av en mögelsvamp angrepp av den irländska potatisskörden. Du kan också känna en irländsk potatis som en "vit potatis," Irish potatis är nog en av de mest överflödande formerna av denna populära knöl, och de är de främsta källorna till stärkelse i världen.

köttet av en irländsk potatis är en krämig vit, och det är täckt med en färgad vit till grädde huden som kan vara fläckiga med svarta fläckar eller märken. Iriska potatis klassificeras som vaxartad, vilket innebär att de är idealiska för kokning, eftersom de håller sin form väl. De kan också rostas, stekt, eller förvandlas till potatis sallad och stekt potatis. De är mindre lämpade för saker som potatismos, eftersom de tenderar att vända klibbig och tät när de mosade.

De flesta aktiemarknader Iriska potatis, tillsammans med ett antal andra potatissorter. Liksom andra rotfrukter, håller den irländska potatisen väl när det förvaras i svalt och torrt, och som ett resultat av detta är vanligtvis tillgänglig året runt. När du väljer Iriska potatis att äta, titta efter exemplar som inte har mjuka fläckar eller slemmiga områden. Vissa missfärgning är helt normalt, vilket är en förvridna form. Du kanske vill undvika särskilt knottrig potatis bara för att de är svåra att skala. Du kan också växa Iriska potatis hemma, om du har ett plåster i väldränerad jord i ett tempererat plats i trädgården. Potatis föredrar kallare väder, men de kommer att växa i nästan alla förhållanden. Att plantera potatis, ändra jorden med kompost och marktäckning i början av våren och plantera ut utsädespotatis som du kan erhålla från en trädgårdsskötsel leverans butik. Täck jorden med kompost för att behålla fukt och isolera potatis och hålla marken fuktig, men inte våt.

När våren blir till sommar, potatisen kommer börja utveckla vinstockar. Som vinstockar växer kommer knölarna under början lagra energi för moderplantan, om de lämnas ensamma, kommer knölarna gro till nya potatis under nästa år, med sin lagrad energi att föda potatis skott. Men som en trädgårdsmästare, kommer du att avbryta denna process. Vänta tills vinrankor dö tillbaka under hösten och sedan gräva upp potatis, försöka få så många som möjligt av dem, eftersom en missad enda potatis kan gro i flera övervintrade under det följande året. Borsta potatisen bort för lagring i torrt och svalt, men inte tvätta dem, eftersom det kan uppmuntra mögel.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.