Vad är en dubbel panna?

En dubbel panna är en specialiserad del av köksutrustning som består av två monterade kastruller. Större kastrull är delvis fylld med vatten som fått en sjuda eller koka. Den inre kastrull använder detta indirekt värme för att smälta choklad, custards Cook och såser, eller ens smälta vax för candlemaking. En dubbel panna kan också improvisera med en stor kastrull och en skål, eller två kastruller åtskilda av en trivet eller annan värmebeständig spacer.

Konventionella stovetop matlagning kräver för direkt värme under en metall eller glas mat container . Detta fungerar bra för heartier livsmedel som kött eller grönsaker, men delikata såser och choklad ofta bryts ner under direkt värme. En dubbel panna ger ägg och andra värmekänsliga sås ingredienser för värme långsamt och jämnt, vilket eliminerar risken för brännande eller överkokning. Choklad måste nästan alltid smältas i vattenbad, eftersom direkt uppvärmning kommer att leda till att temperaturen ökar alltför snabbt och konsekvent för att bli ruinerad.

entusiaster som arbetar med vax eller tvål kan också använda en dubbel panna för smältning råvaror. Det kokande vattnet stiger sällan över 212 grader Celsius (100 grader Celsius), som förhindrar vax eller tvål från brännande eller stelnar mellan projekt. Candy beslutsfattare använder också en dubbel panna att hålla sirap livskraftig tills molding.

Om ett recept kräver en dubbel panna, finns sällan en alternativ metod. Kockar utan en officiell dubbel värmepanna kan improvisera ett med två sås skålar eller en stor gryta med kokande vatten och en Pyrex skål. Flesta vattenbad modeller har en enda lock, men många sås recept kräver ständig omrörning. Choklad och vatten är ingen bra kombination, så ett lock aldrig bör placeras på smält choklad. Om en kock använder en improviserad dubbel panna, han eller hon måste vara försiktig runt ångan. De två faktorer bör hållas åtskilda-om inre pannan når bottnen av den yttre pan, kan resultatet bli ett kontraproduktivt direkt värme.

Det finns en baka motsvarande en dubbel panna kallas bain-marie. En del mat såsom bakad custards och Souffles placeras inuti en större pan delvis fyllda med vatten. Den Bain-marie ger samma slags indirekt värme eftersom den dubbla pannan som på en stovetop brännare.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.