Vad är en Vidalia Onion?

Vidalia lök är en speciell cultivar av söt lök, som tas upp endast i den amerikanska södern. Faktum är att lök inte lagligen kan heta "Vidalia lök" i USA om inte de kommer från en viss region i delstaten Georgia, tack vare ett förhandsavgörande från Department of Agriculture. Dessa löken är bekant användas i södra köket, och de är populära i andra delar av USA, tillsammans med den söta Maui lök som odlas på Hawaii.

Vidalias uppstått av en slump i sydöstra Georgien i 1930-talet, när bönderna hade svårt att hitta en ny inkomstkälla. De började odla granex gul lök, men upptäckte att skörden var söt, snarare än hot, som förväntat. På 1940-talet var lök från denna region i Georgien känd för sin milda smak, som, visar det sig, skapas av bristen av svavel i marken. År 1986 passerade lagstiftaren Georgiens Vidalia Onion lagen begränsar märkning för vissa län och år 1990 blev staten vegetabiliska Georgien. har flera lök sorter korsats för att producera moderna Vidalia lök . Resultatet är en söt gul lök som är bekant saftiga och smakrika utan obehagliga bita och ögon att vattnas sting flesta människor förknippar med lök. Producenter av Vidalia lök följa strikta riktlinjer för att säkerställa sin produktion uppfyller statens standard, och dessa lök betingar ett högt pris på marknaden. Till skillnad från många lök, det Vidalia lök lagras inte bra. Dessa lök måste användas snabbt eller de börjar mjukna och ruttna. Som ett resultat tenderar konsumenterna att placera en premie om dem när de finns tillgängliga i slutet av sommaren, och många försök att odla sina egna, för att undvika de höga priserna. Medan de sorter som används för att göra Vidalias kan odlas nästan var som helst, kommer resultatet inte nödvändigtvis vara söt, eftersom smaken är beroende av markkemi. Dessa lökar är söt nog att ätas råa, med vissa människor som äter dem som äpplen. Vidalias kan skivas och läggas till smörgåsar, sallader och andra rätter. De tar också väl till stekning, grillning och stekning, med matlagning fördjupa den naturligt söta smaken. Dessa söta lök kan användas i alla möjliga kreativa sätt, från lök chutney till grillat lök syftar till toppen cheeseburgare.

När du väljer en Vidalia lök i butiken, leta efter en lök som känns fast och tunga för sin storlek, vilket tyder på att det är färskt och saftigt. Undvik lök med tecken på mögel eller mögel, och använda din lök inom en vecka för bästa smak.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.