Vad är en Shore Middag?

En strand middag är en måltid med blandade skaldjur eller sötvattensfisk, beroende på region. Namnet kommer från den tradition av fiske hela dagen och sedan tas i land för att samla middag med några av dagens fångst. Eftersom stranden middagar helst inbegriper ett stort utbud av fisk, är de bäst när uppäten av en stor grupp människor, anstränger sig för förberedelser värt det. I vissa regioner, till-go land middagar erbjuds av marknader och restauranger för människor som vill njuta av denna klassiska måltid hemma.

Shore middagar är särskilt förknippad med de 1000 öarna regionen mellan Förenta staterna och Kanada, och de är också ätit längs östkust i USA. I de 1000 öarna är en "strand middag" ett vanligt erbjudande i en turistresa. Några turister njuter mycket av traditionen, eftersom de kan se sina måltider fångas eller delta i fisket.

Tillsammans med blandade skaldjur, en strand middag typiskt innehåller rejäla bröd och majskolv. Andra livsmedel som potatis ingår ibland också, beroende på regionala preferenser. Det finns också en mängd olika sätt att laga en strand middag, eftersom fisken är så färsk, många recept behöver minimalt med ingredienser och kryddor för att den naturliga smaken av maten att komma igenom. Av tradition är strand middag vanligtvis fram i en stor gryta med fatback, en form av bacon. Fettet från bacon bidrar till smak och laga mat.

Shore middagar ofta införliva ångade skaldjur som ostron, musslor och musslor. De kan också omfatta varelser som krabbor och humrar, tillsammans med ett urval av stekt styckningsdelar av fisk. Som man kunde föreställa sig, ingredienserna i en strand middag kan bli rörigt, och måltiden är ofta mycket avslappnad som följd. Den rejäla bröd hjälper Diners sop upp smakrik juice och en del personer använder samma bröd att montera smörgåsar med sin favorit ingredienser.

Shore middag innefattar ofta en sallad som är kastade med 1. 000 Island dressing, tillsammans med guidens kaffe, en tjock, svart kaffe utarbetats i en kastrull på spisen. Vissa shore middagar slut med franska toast till efterrätt, normalt med en påkostad hjälper sirap också. Många fans av stranden middagen tror att det är bäst avnjutas i naturen, beredd på en öppen cookstove efter en lång dag på vattnet.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.