Vad är en Shish Kebab?

En Shish Kebab är en favorit måltid eller förrätt bland många på i världen. Dess ursprung, dock ligga runt Medelhavet och Mellanöstern. Medan skålen exakta ursprunget är okänt, tycks ordet shish kebab ha sitt ursprung från det turkiska ordet siskebabiu . Sis innebär spett, och ordet kebab : kött. Begreppet tycks också ha sina rötter i den arabiska och persiska ord kebab .

Ofta en shish kebab är beredd att använda någon av olika kött och grönsaker. Ofta lamm eller fläsk, tillsammans med champinjoner, lök, tomater och paprika är styckats på en tunn pinne. Det är sedan grillade över öppen eld, eller i vissa delar av världen, en grill eller grill. Samtidigt som det finns förslag på vilka kött och grönsaker bör ingå, den totala skapandet av en shish kebab är verkligen upp till enskilda fantasi. Man kan välja kyckling eller nötkött och äggplanta eller svamp för måltiden, till exempel. Många väljer att marinera eller på annat sätt säsong köttet innan du lägger på ett spett.

Normalt är endast en typ av kött som används på en kebab. Det kan vara lamm, nötkött, kyckling, fläsk, fisk eller skaldjur. Allt kött shish kebab är vanliga. Chicken satay, till exempel, är en populär thailändsk maträtt som endast styckats kyckling. Kebab med omväxlande kött och grönsaker är också vanligt. För vegan eller vegetarian, alla veggie kebab är ett bra alternativ med vegetabiliska alternativ från löken tomater squash med aubergine. Making shish kebab kan vara roligt, och ganska ofta, de är ett fantastiskt sätt att underhålla gäster. Alla gäster i själva verket kan vara inblandade i förberedelserna, och hur mycket tid för att skapa och koka dem är minimal.

Rostfritt stål eller trä Spett är ofta det bästa valet när du gör en perfekt shish kebab. När du använder trä grillspett, blötläggning pinnarna i vatten innan skewering på kött och grönsaker är en bra idé för att förhindra att sticka från brinnande över öppen eld. När matlagning kebab, några rekommenderar spraya spett med matolja för att förhindra att livsmedel, särskilt kött, fastnar spett. När det är dags att serva din maträtt kan du välja att tjäna kött och grönsaker fortfarande på spett och över en bädd av ris eller så kan du ta bort maten från minnet som gör det på middagsbordet kan få lite hårig. Du kan också välja att tjäna en dippsåser för att lägga till extra smaktillsats. Möjliga såser är oändliga, men kan variera från tahini till tsatziki att grilla med jordnötssås.

Om du inte är den fantasifulla typ och vill följa ett recept, hitta shish kebab recept online är mycket enkelt.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.