Vad är en Mikrobryggeri?

Microbreweries är små producenter av öl som serverar lokala eller regionala marknader. För att räknas som en microbrewery måste anläggningen producera mindre än 15. 000 fat (178. 841 decaliters) årligen.

Små lokala bryggerier är ingen ny idé. Före dagar i kyl, hade de flesta städer och byar ett bryggeri, som öl inte kunde transporteras innan det gick dåligt. Efter kyltransport blev möjligt, mest lokala bryggerier stängdes till förmån för större och mer konsekvent bryggerierna som Miller och Anheiser Busch.

Hem bryggerier fortsatte att brygga sitt eget öl, mest på grund av smaken. Under åren av förbud, var all öl bryggs hemma, eftersom försäljningen av alkoholhaltiga drycker enligt lag, olagligt. Efter förbudet avskaffades, började många hem bryggerier med uppmuntran från vänner och familjer sälja sina brygger på lokala barer. Således var microbrewery återföds. Den första att faktiskt använda begreppet microbrewery var en liten operation som öppnade 1976 i Sonoma, Kalifornien. Den äldsta som fortfarande är i drift idag är Boulder Brewery i Colorado, som invigdes 1979. Den Boulder Bryggeriet startade sin verksamhet i en ombyggd get skjul, men har sedan dess expanderat till en modern byggnad.

bryggeripubar är en naturlig utveckling av microbreweries. Säljer bara sina egna bryggt öl, den första att öppna var i ett operahus i Yakima, Washington 1982. Den mest kända brewpub och microbrewery är Redhook Ale och öppnades i en gammal vagn som barn av en före detta Starbucks verkställande och en vinmakare.

De flesta större städer i USA har flera microbrewers och många har bryggeripubar. Även microbreweries är inte verklig konkurrens för de stora bryggerier, gör de anspråk cirka 3 procent av marknadsandelarna. Som svar på detta har de flesta större bryggerierna påbörjat sin egen microbrewery linjer, knoppades av från öl varumärket. Det finns för närvarande mer än 1600 microbreweries i drift i USA enbart. Antalet hem bryggerier är okänd, men bryggerierna i både hem brygga och microbreweries anföra samma skäl för sin existens. Smak, kropp och övergripande smak av microbrewed öl överstiger de stora märkena. Majoriteten av microbreweries producera öl och lageröl, generellt mer robust än vanlig öl.

De flesta bryggerier kommer att hävda att efter att ha druckit mikro bryggt öl, kunder aldrig vill återvända till intetsägande, blek öl som kommer i en burk .

Det finns massor av böcker och webbplatser för att hjälpa dig att börja starta eget microbrewery. Med lite experimenterande kan du upptäcka nästa stora öl.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.