Vad är en Martini Glass?

A subtyp av cocktailglas, är martini glas kännetecknas av v-formade cup, lång stjälk, och cirkulära bas. Även om formen på en martini glas är typiskt utsmyckade, det var främst utformade för att vara funktionella, eftersom stammen förhindrar den person som innehar glas från uppvärmningen av drycker med sina händer. Konen form Martini glas förhindrar ingredienserna i en martini: gin och vermouth, från att separera, och även visar lök, oliver, körsbär, eller citronskal som ofta garnishes den traditionella Martini. Storleken på en martini glas kan påverka kvaliteten på drycken, enligt vissa dricka aficionados som anser att fyra uns glas idealisk för dryckens ingredienser, jämfört med sex uns glasögon som ofta används av bartenders. I populärkulturen har martini glas förknippats med fiktiva filmen ikon, James Bond, liksom martini-älskande offentliga personer som Dorothy Parker, Ernest Hemingway, Frank Sinatra, Alfred Hitchcock, och Winston Churchill . På grund av dess association med kändisar och återkomsten av "Old Hollywood" Glamor har martini glaset blivit en ikon för elegans och förfining. Idag, flera barer och cocktaillounger har martini menyer som förekommer ett brett utbud av frukt-smaksatta varianter av drycken. Men många Martini purister överväga dessa drycker ett dåligt substitut för den traditionella Martini, som ibland skapas med liten eller ingen vermouth i barer att hålla kostnaderna nere.

Under den sista delen av det tjugonde århundradet, blev martini glas mer dekorativ, och i dag finns i olika färger och mönster. Vissa martini glas funktionen dekorativt staplade glaspärlor eller ädelsten på stammen, som är kända som "pelare stjälkar. "Staden Vizovice i Tjeckien har en grupp hantverkare som specialiserat sig på munblåsta glas Martini och andra Stemware. Fine gin företag, Bombay Sapphire, höll ett martini glas designtävling 2008. Vinnaren, Brooklyn artist, Mia Ferrera Wiesenthal, konstruerade en stemless martini glas kallas "On the Rocks".

På grund av Martini återkomsten i popularitet, har många dekorativa martini glas tillbehör utvecklats. Stir Sticks Med glas oliver eller miniatyr glas Martini på toppen har blivit en populär accessoar för Martini glas, liksom Stemware charm som är säkrade i skaftet för att hjälpa en att identifiera hans eller hennes glas på fester. Martini glas kit har också blivit en populär gåva objekt, och säljs direkt från olika gin varumärke producenter, liksom i huset matpotatis avsnittet av flera detaljister.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.