Vad är en Kaviar Spoon?

Kaviar är rommen av vissa arter av stör som lever främst i Kaspiska havet mellan Ryssland och Iran. Dessa ömtåliga ägg är noggrant rengöras och sedan lätt saltade före konservering. Kaviar anses vara en av världens mest prisade delikatesser, och det finns en viss ritual i samband med den serveras. En sådan tradition innebär att man använder en speciell kaviar sked, konstruerad för att förhindra kaviar "bär" från att skaffa sig en obehaglig metallsmak. En kaviar sked brukar huggen ur ett icke-metalliskt material som glas, ben, naturliga horn eller mor-of-pearl. Det är en populär missuppfattning att kaviar inte kan serveras med en metall sked, dock. Kaviar själv förpackas och transporteras i metallburkar utan att skaffa sig någon metallsmak. Lite mat experter menar att sterling silver kommer att överföra en obehaglig smak av kaviar, men en inert metall som guld kommer inte. Det är sådana saker som guld eller förgylld kaviar skedar. En plastsked kan också fungera som en kaviar sked i en nödsituation.

Kanske vanligaste materialet som används för att skapa en ordentlig kaviar sked är mor-of-pearl. Pärlan materialet är kemiskt inert, vilket betyder att det inte kan överföra några obehagliga smaker den känsliga kaviar bär. Mother-of-pearl har också en elegant opaliserande glöd som passar väl in med en formell dukning. Om du planerar att tjäna kaviar, investera i en uppsättning av moder-of-pearl kaviar skedar kan vara en utomordentligt bra idé.

En kaviar sked tillverkad av naturliga horn eller ben är också lämplig för servering kaviar i en informell atmosfär. Materialet är inte lika viktig som sked icke-reaktiva natur. En kaviar sked är utformad för att hålla en liten mängd kaviar som gäst förbereder en skål punkt eller cracker ta emot den. En kommunala kaviar sked kan användas vid en buffé inställning, eller gäster kan erbjudas individuell kaviar skedar under en sittande middag arrangemang.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.