Vad är en Heat diffusorn?

En värme spridaren är en stovetop redskapen som gör att värmen är jämnt fördelad över botten av en kastrull. Detta är avgörande för rätter som måste puttra länge på låga inställningar, och det kan eliminera det gemensamma problemet av bränd eller ojämnt lagad mat. Många kök leverans butiker säljer värme spridare, som också kan kallas låga Tamers i vissa delar av världen. Det material som används för att göra en värme diffusor är typiskt tung och solid. Stål kan vara belagd med olika ämnen för att göra en plan platta, eller ett företag kan göra en värme diffusor från porslin belagda gjutjärn. Slutresultatet är en platt skiva som kommer att stabilisera en kastrull och samtidigt mildra och kväll värmen från spisen. I vissa fall kan en värme diffusor har ett handtag så att den lätt kan flyttas över på spisen, medan andra modeller ser ut som enkla rätter. Både gas-och elspisar kan vara svårt att modulera, särskilt på låg värme och med äldre modeller. I vissa fall känns en kamin som man bara har "hot" och "egentligen heta" inställningar, och att köket stänger helt och hållet innan önskad temperatur uppnåtts. Detta kan vara särskilt frustrerande med rätter som ris, vilket kräver en delikat sjuda, inte en robust koka, laga mat ordentligt. En värme diffusor minskar den totala värmen når pannan, samtidigt sprida ut att bli av hotspots.

Många kockar som använder lätta kastruller kamp med hotspots. Vissa metaller är mer utsatta för hot spot bildning än andra, speciellt när de blir äldre och magra. Om du märker att några krukor alltid bränna på exakt samma plats, kan du hitta en värme diffusor användbar. De anordningar som finns i olika storlekar, från små som mesh perfekt med lite kastruller till stora modeller som är avsedda att täcka de flesta brännare på en spis.

Eftersom värmen från spisen lindras med värme diffusor, är det möjligt att laga mat med glas och terrakotta direkt på spisen topp medan du använder en värme diffusor. Detta kan vara mycket användbara för människor som inte har ugnar, eftersom det är möjligt att skapa ett slags nederländska ugn för stekning på spisen. Se till att inte sätta glas och terrakottakrukor matlagning på våta eller kalla ytor efter maten har tillagats, men eftersom de kan spricka.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.