Vad är en Eskimo Pie?

En Eskimo Pie är en typ av dessert som gjorts med Vanilla Ice cream och omfattas i hård choklad. Denna kombination är styckats på en tunn trästav, som används som ett handtag. Termen Eskimo Pie är ett varumärkesskyddat namn för denna öken, som är insvept i folie. The Eskimo Pie uppfanns av en high school-lärare vid namn Christian Kent Nelson i antingen 1919 eller 1920. Han påstod sig ha kommit på idén för Eskimo Pie när han såg en ung pojke som försöker avgöra om han ville köpa glass eller godis, men bara hade tillräckligt med pengar för att köpa en. Efter att ha sett denna kamp, bestämde han sig för att kombinera de två. Denna ursprungliga uppfinning kallades I-Scream-Bar . I-Scream-Bar lyckades nästan omedelbart, vilket fått Nelson till partner med godis maker Russel C. Stover. Uppfinningen döptes då Eskimo Pie , och partnerna sålde tillverkningen rättigheter till ett antal olika företag, men ändå samlas royalties från försäljningen. 1922 var en miljon Eskimo Pajer säljs varje dag. Uppgift, orsakade framgång Eskimo Pie kakaobönan priser öka med 50%. Ändå beslutade Stover att sälja sin andel av verksamheten strax efter.

1924, Nelson sålde företaget till RS Reynolds, företaget som gjort folien omslag som användes för att täcka Eskimo Pie behandlar. Patentet för Eskimo Pie var ogiltiga 1929, men Nelson stannade ombord med RS Reynolds företag. Det har rapporterats att Nelson ursprungligen pensionerad efter att ha sålt Eskimo Pie rättigheter till RS Reynolds, men han kom ombord med företaget senare av ren tristess.

År 1935 uppfann Nelson ett nytt och effektivare sätt att tillverka och transportera den Eskimo Pie. Han fortsatte att arbeta med företaget fram till sin pension 1961. Nelson dog 1992, när han var 99 år gammal. Eskimo Pie Corporation bildades också 1992. Idag är det Eskimo Pie tillverkas av CoolBrands International. Företaget köpte Eskimo Pie Corporation 2000.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.