Vad är en Creamsicle?

A Creamsicle? är en fryst dessert med en Vanilla Ice cream kärna och en frukt sorbet beläggning. Den klassiska Creamsicle? smak kombination är orange och vanilj, även om flera varianter av denna förutsättning kan hittas i butikerna. Officiellt termen "Creamsicle" är ett registrerat varumärke som ägs av Unilever och liknande produkter får inte märkas Creamsicles. Men den ursprungliga Creamsicle? är sådan perenn bästsäljare att termen ofta används allmänt, och branding rättigheter kan eventuellt att förloras på grund av varumärke utspädning.

Upprinnelsen till denna dessert är lite oklart. Fryst juice barer har varit populära i många kulturer historiskt, och det är möjligt att någon kom på idén att kombinera den söta fryst saft med krämig Vanilla Ice cream långt innan Creamsicle? hit butikerna. Den Creamsicle? kan också vara en bar form av Cream Soda, en glass behandla göras med soda och kulor av glass. Det kan också härstamma från den orange frysa, annan sifon dessert.

Oavsett ursprunget till Creamsicle? kan vara, blev denna dessert populär nog i USA och Kanada för att bli ett begrepp, tillsammans med sin kusin Fudgesicle?, en Chocolaty fryst efterrätt. Både desserter referens Popsicle? Varumärket fryst dessert som utvecklats av Frank Epperson i början av 1900-talet. Epperson sålde sin uppfinning 1925 och det så småningom gjorde sig in i händerna på Good Humor företaget. Detta Unilever dotterbolag fortsätter att producera Creamsicles? och en mängd andra frysta desserter. Det påstås, den 14 augusti är National Creamsicle? Day i USA, trots att denna benämning inte har gjorts offentlig av en verkställande order eller handling av kongressen, och det är förmodligen ett reklamtrick hos Unilever. Placering dagen i mitten av sommaren var säkert ett klokt beslut, eftersom Creamsicles? är särskilt populärt för att slå på värmen under sommarmånaderna.

Konsumenter i Nordamerika kan hitta Creamsicles? och deras många efterföljare i de flesta livsmedelsbutiker som bedriver frysta desserter. Förutom klassiska orange, kommer denna dessert med ett sortiment av saft smaker inklusive hallon och några efterföljare har kommit fram till mer exotiska kombinationer som passionsfrukt och vanilj eller mango och vanilj. I samtliga fall har dessert en mycket rik, krämig smak med inslag av kritan från fryst saft beläggning.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.