Vad är en Coffee Maker?

En kaffebryggare är en elektrisk apparat bänkskivan som brygger varmt kaffe automatiskt. Den består av en värmeplatta, en karaff eller glas kaffekanna, filter korg och vattenbehållare. En kaffebryggare är en mycket enkel, low-tech, men effektivt maskin. Ett värmeelement cirklar värmeplattan på botten av tillverkaren. Wrapped i denna värmeelementet är en ihålig aluminiumrör. När vatten tillförs reservoaren, ett litet hål i botten av behållaren feeds en plastslang som leder ner till ena änden av aluminiumrör. När kaffebryggaren är påslagen blir det värmeelementet varm mycket snabbt. Sensorer cykel elementet på och av att hålla det 195-205 grader Fahrenheit (90-96 Celsius). Vatten sitter i aluminiumrör kokar och turbulensen skapar bubblor att öka, om den motsatta änden av röret, reser upp en utgång slang (skapa utrymme för mer vatten att komma in på värmeelement). Varmvatten rida på dessa stigande bubblor skapar liften som bär en liten ström av kokande vatten till toppen av kaffebryggare. Här avfarten slangen slutar på dropp plåt. Droppet plattan distribuerar det kokande vattnet jämnt att falla igenom till kaffesump nedan i filtret korgen. Därför dropp kaffebryggare fyller karaff med nybryggt java. Om du köper kaffebönor helhet kan du använda en kaffekvarn för att förbereda dem. Det är bäst att mala bönorna precis före bryggning. Dropp kaffebryggare använder mediet för att grovmalet kaffe, medan finmalet kaffe används för att göra espresso. Observera att espresso inte bryggs i ett dropp kaffebryggare, men görs i en espressomaskin.

De flesta kaffebryggare har en timer så att de kan slås på automatiskt. En del människor föredrar att förbereda sina kaffebryggare på natten, ställa in timern så att de kan vakna till nybakade kaffe på morgonen. Även om detta är praktiskt, skulle finsmakare inte bara invända att mala kaffebönor så många timmar i förväg, men vill också påpeka att när kaffet bryggs det bör tas bort från värmeplattan. Fortsatt exponering för värme kommer att ge ut hårdare smaker inklusive bitterhet.

Några kaffebryggare använder stål filter, andra använder papper filter. Stål-filter gör att mer olja att passera, vilket kaffe som är headier och har mer kropp. Paper filter skapa renare, lättare kaffe.

Experter säger tyder kaffe arabica har sitt ursprung i Etiopien och har odlats i cirka 1500 år. Även kaffe bryggs många olika sätt världen över, idag kaffebryggare är den överlägset mest populära sättet att brygga en kopp Joe.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.