Vad är en Chuck Steak?

Chuck steak, även känd som 7-benstek, är en styckningsdel av axeln på kon. Det är en cross-cut skära av kött, tas från den primära skära känd som Chuck. Ett antal andra styckningsdelar som kan utvinnas ur chucken, beroende på kon och behoven hos slaktaren. Chuck nedskärningar brukar vara billig, vilket kan få folk att tro att de är av sämre kvalitet, men de kan vara mycket smakrika när de är beredda på rätt sätt.

Denna nedskärning tenderar att vara kraftigt marmorerade med fett, vilket är del av det som gör det smakrika. Däremot kan slänga stek också vara sega och gristly, vårdbehövande eftersom det hanteras och tillagas. Denna nedskärning fördelarna med användning av fuktig värme under tillagningen processen med Bräsera, grillning och gassande alla som alternativ. Överkokning bör undvikas, eftersom det kan göra köttet tufft. Det är också en bra idé att marinera chuck stek till MÖRA det något före tillagning. P

Malet kött kan också göras från chuck biff. Den fattiness av sänkningen lägger till smak och komplexitet hackat oxkött, medan brosk är till stor del lösas under köttet malningen. Många slaktare kan ge hackat oxkött från specifika delar av begäran från kunden, med några malning av kött på efterfrågan på inneliggande lager. Detta garanterar att köttet är så färsk som möjligt. Vid matlagning hackat oxkött eller malet kött måste man acceptera noga med att koka den ordentligt, eftersom risken för livsmedelsburna sjukdomar ökar med marken kött. En bra chuck biff borde ha ännu marmorering, och en fast konsistens. Vissa missfärgningar på utsidan av kött är normal, om det inte är nyklippt, men konstiga mönster på missfärgning är ett bekymmer. Likaså bör köttet har inte mjuka fläckar. En gång körde hem, kan slänga stek frysas i sin förpackning för framtida bruk, eller kylda och används inom flera dagar.

När marinering chuck biff, bör kockar ta hand att undvika overmarination. Sitter i en marinad under lång tid kan tyckas gynnsamma, kan man lindra köttet för mycket, vrida den blöt och mosig i stället för anbud. Marinad varierar, är beroende på marinader används. Marinader med massor av sura ingredienser som citroner och ättika bör inte lämnas om kött för mer än en timme eller så. Det är också viktigt att tvätta och torka av päronen köttet innan marinering.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.