Vad är en Chelsea Bun?

Chelsea bun är en typ av söt jäst bröd populär i Storbritannien och i samband med den amerikanska Kanelbulle. Smaken av en Chelsea bulle är söt och något kryddig, med en varierad struktur som skapats genom tillsats av hackad torkad frukt och nötter. Vissa brittiska bagare erbjuda Chelsea bullar, särskilt på morgonen, och de kan även göras hemma. Som namnet antyder, utvecklades Chelsea bullar i regionen London kallas Chelsea, förmodligen någon gång under 17th century. Den ursprungliga Chelsea bullar gjordes i Chelsea Bun House, ett London bageri som tros vara platsen för uppfinningen. Bullarna blev snabbt populär hos stora delar av London befolkningen, och även uppmärksammats av royalty. Medan Chelsea Bun parlamentet avslutades 1839, har Chelsea Bun bodde på. Att göra Chelsea bullar, börja med att lösa upp ett paket jäst och en tesked socker i en halv kopp varmt vatten. Medan jästen blandningen växer skummande, skålla en kopp mjölk, ta bort den från värmen och blanda med en halv kopp smör, en halv kopp vatten, en tredjedel kopp socker, och två teskedar salt. Tillsätt jäst blandningen, och sakta slå i fem koppar mjöl för att skapa en lös, klibbig deg. Visa på en ren, mjöl yta och knåda tills elastisk. Låt degen, som omfattas, i en oljad skål på cirka en och en halv timme.

Medan degen reser sig, förbereda en sockerlag genom att kombinera tre fjärdedelar av en kopp socker med tre matskedar varmt vatten och tre matskedar smör. Värme tills ingredienserna kombinera och smälta, och häll blandningen i en stor smord ugnsform. Chop torkad frukt som russin, körsbär och datum, tillsammans med nötter, om så önskas, och strö blandningen ovanpå sirap.

När degen har ökat, punch ner, knåda om kort, och låt den vila i 10 minuter innan du kastar ut den i en lång rektangel, eller två om degen är lättare att arbeta med i mindre bitar. Sprid mjukt smör på degen innan strödde det med brunt eller vitt socker och kryddor som kanel. Rulla degen upp, hugga den i segment, och packa ihop dem i ugnsform. Låt bullarna jäsa i 45 minuter innan gräddning på 375 grader Fahrenheit (191 grader) i 20 minuter eller tills gyllenbrun. Vrid bullar ut på en svalkande rack omfattas i vax på papper, hålla dem tillsammans och låta sirap att rinna igenom. Dra isär att tjäna.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.