Vad är en Baby Banana?

En av de sötaste och minsta banansorter är barnet banan även kallas Finger Banana, Ladyfinger Banan, Nino Banan, Murapo och Orito. Bara cirka 3 inches (7,5 cm) lång, när den är mogen, har barnet banan ett tjockt, ljust gult skal och ljust, krämig, tät kött.

Barnet banan hemma i Colombia, där den växer på träd-storlek fabrik i knippen av "händer" som kan vardera innehålla tio i tolv "fingrar" eller bananer. Bananerna skördas och levereras samtidigt grönt.

På grund av sin petite storlek och sötma, barnet banan är älskad av barn. Som ett hälsosamt källa till komplexa kolhydrater, det är ett perfekt komplement till lunchboxes ger en bra energikick för aktiva barn. Barnet banan, som alla bananer, lastad med näringsämnen. Det är en utmärkt källa till hjärtvänlig vitamin B6. Dessutom ger barnet bananen en bra källa till C-vitamin, fibrer och kalium, som har många hälsofördelar.

Förutom att ätas som de är, kan barnet banan bakas, sauterade, stekt, eller till grillade, och det är ett utmärkt komplement till fruktsallader. För en frisk behandla, särskilt barn, kommer att älska, skal en baby banan och trycka trä Popsicle sticker in i ena änden. Linda in den ordentligt i plastfolie och frysa tills solid. Ät fryst. Den frysta baby banan är jättegott vanligt, eller för en mer överseende efterrätt, doppa i choklad och strö över hackade nötter.

Som med alla bananer, barnet banan måste köpas medan de fortfarande relativt grön. Var noga med att välja baby bananer med slät, fläckfritt skinn. Förvara barnet banan vid rumstemperatur. Kyl-bananer kommer att fördröja mognadsprocessen. Om bananer mognar för fort för användning, placera dem i kylskåp. Skinnen kommer att bli brun, men smaken av frukten kommer inte att påverkas. Att lagra längre användning, kan barnet banan vara mosat med lite citronsaft och lagras i återförslutningsbara plastpåsar i frysen i upp till två månader. Tina frysta mosade bananer i kylskåpet och lägg till smoothies, banan bröd och kaksmet.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.