Vad är ekologiskt odlat kaffe?

Ekologiskt är en term som vanligen lagstiftat i varje land eller region separat. I stora drag ekologiskt kaffe skulle hänvisa till kaffe odlas bönor, enligt definitionen i lagen, utan användning av konstgödsel eller bekämpningsmedel. Det kan finnas variationer i denna definition. Men eftersom många kaffeodlare använder dessa produkter i stora utbud, många människor gilla att hitta ekologiskt kaffe. En av anledningarna till att ekologiskt kaffe anses vara en sådan förmån är på grund av det sätt som kaffe gjorde. Vare sig med en fransk press eller en automatisk dropp omfattar vatten i kaffesump, snabbt eller långsamt, och det är samma vatten som kommer att bli kaffe och att folk kommer att dricka. Tanken att bönor kan ha utsatts för ett stort antal bekämpningsmedel eller andra kemikalier bidrar till tanken att en person är bara rinnande eller skvalpar det också vatten genom ett bekämpningsmedel lastat produkt, för att skapa en drink. Vissa människor känner att när som fattas i detta ljus, är tanken på kaffe helt enkelt inte så aptitlig.

Naturligtvis kan det vara en lyx att köpa ekologiskt kaffe. Först, underlåtenhet att använda konstgödsel kan resultera i mindre bönor avkastning i varje gröda. På samma sätt kan bristen på användning av bekämpningsmedel översätta till färre perfekt bönor att sälja. Båda dessa faktorer tenderar att bidra till ett högre kaffe pris. Pris per pund kan variera i den slutliga försäljningen, men det är inte ovanligt att betala mellan 15-20 amerikanska dollar (USD) för ett pund. En annan orsak till lägre avkastning ekologiskt kaffe, som kan påverka priset, är att många stater insisterar att ekologiska utesluta användning av växter som är genetiskt modifierad (GMO). Ett antal företag som producerar kaffebönor göra det i områden där de får växa i skuggan av regnskog, och de kan inte utöka sina tillväxtområden att producera mer. Dessa företag producerar därmed mindre kaffe än andra företag. De ointresserade av att begära ekologiskt kaffe etiketten kan använda växter som är genetiskt modifierad för att producera mer eller att växa i miljöer otillgängliga för icke-GMO-växter.

Även oro köpa ekologiskt kaffe har ökade, många också peka på vikten av att använda rättvisemärkt kaffe. Detta kaffe är också dyrare men det garanterar vissa ekonomiska rättigheter till producenten genom att organisera grupper av odlare i kooperativ. Lantbrukare som säljer direkt till världsmarknaden kan inte ens göra en tillvaro på existensminimum. För purister, är en annan potentiell frågan hur länge kaffe vistelser ekologiskt. Exponering för bekämpningsmedel kan snabbt uppstå om kaffe serveras med en klick av icke-ekologisk mjölk och en sked av bekämpningsmedel lastade socker. De som köper ekologiskt kaffe för bekämpningsmedelsrester undvikande kan lyckligtvis hitta ekologisk mjölk och socker också, om detta är ett bekymmer.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.