Vad är ciabattabröd?

Ciabatta bröd är ett italienskt bröd som också är populär i andra delar av världen, tack vare sin mångsidighet och distinkta smak. Runt i Italien, låg många regioner anspråk på uppfinningen av bröd och lite olika versioner av det bakas på olika områden. Många bagerier både inom och utanför Italien göra en version av bröd, eftersom det är mycket populärt. Det är också möjligt att göra ciabatta bröd hemma, även om det kan vara svårt att ta sig igenom krigförande recept, och endast erfarna bagare ska försöka att, med hjälp av ett gott bröd bok. Det finns ett antal olika sätt att göra ciabattabröd. Det enklaste använder en grundläggande jäst och vitt mjöl recept, men det tenderar att saknas i komplexitet. Flesta bagare använder en biga eller surdeg Starter göra ett bröd med en öppen smula och lätt syrad smak. Kockar som inte är vana med att göra rustik eller hantverkare bröd, försöker ciabattabröd kan vara mycket frustrerande, och det kan ta flera försök. Det anses allmänt vara ett dåligt val av bröd för nybörjare. När du gjort bra, har ciabattabröd en fuktig smula och en knastrig, skarp skorpa. På italienska, ciabatta betyder "toffel", vilket somliga kräver brödet "toffeln bröd . "Namnet är en referens till den form, som gör sorts liknar en sko. Ciabattabröd tenderar att vara kort, bred och lång, vilket gör den idealisk för smörgåsar. Det är också erbjuds med olivolja och andra dopp, eftersom crumb absorberar dipp och vätskor mycket bra, och det kan vara rostade när använts för detta ändamål. Torkade ciabattabröd kan också vändas till utmärkta krutonger.

Några bagare örter, olja, eller oliver deras ciabattabröd innan gräddning det avtecknar sig ett bröd som något liknar focaccia, även om det har en mindre tät smula. Andra kan göra det med mjölk, producerar ciabatta al latte, och en hel vete version finns också tillgänglig. Panini, den klassiska italienska grillade mackor på rejäla bröd, görs ofta med ciabattabröd.

Som många hantverkare bröd, smakar ciabattabröd bäst när den är färsk. Folk borde försöka köpa den nybakade samma dag som de tänker använda den, även om förpackningen är i plast kan hjälpa dem att räcka längre. Kommer dock inplastning tenderar att göra brödet lite blöt, vilket kan vara en främmande eller oacceptabel trade-off. Att uppdatera ciabattabröd vilket är något unken eller blöt, kan det vara bevattnas med vatten och rostat i ugn strax före servering. Annars kan gammal ciabbata bröd få gå riktigt unken och förvandlades till brödkrutonger.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.