Vad är asiatiska Eggplant?

Termen "asiatiska äggplanta" används för att hänvisa till ett stort antal auberginer, eller aubergine, som också går av alternativa namn på kinesiska, thailändska, japanska eller äggplanta. Asian äggplantor tenderar att komma med mer variation än de som föds upp i Europa, och varierar i storlek, form och färg ganska radikalt. De används mycket i asiatisk mat, och kan även användas i västerländsk mat. Som ett resultat av populariteten hos asiatiska aubergine, många livsmedelsbutiker har en eller två sorter tillgängliga. I områden med stora asiatiska grupper, ett brett utbud av asiatiska äggplantor finns.

Calling frukten en "asiatisk" äggplanta är lite missvisande, eftersom alla äggplantor tekniskt hemma i Asien. Men när bären importerades till Europa, jordbrukare som valts ut för vissa sorter och en motsättning mellan asiatiska och västerländska äggplantor började observeras. De flesta västerlänningar är bekanta med aubergine i form av en rik lila avlånga bär med en lätt bitter smak. Asian aubergine, å andra sidan, är söt och anbud och finns i en mängd olika former.

japanska och kinesiska aubergine tenderar att vara lång och mager, ser ut som lila fingrar. Vitt, grönt och tvärstrimmig versioner av dessa sorter finns också. Thai aubergine, å andra sidan mer sfäriska och de också kommer i en rad färger. Thai äggplanta kan också vara mycket liten, med en version ser anmärkningsvärt som ett hönsägg. Det naturliga sötma och ömhet i Asien äggplantor kan vända bitter om bären är kvar på vinstocken för länge. Som ett resultat, är asiatiska äggplanta normalt skördas ung och användas omgående, eftersom det kan få bitterhet i lager också. När du väljer asiatiska auberginen i butiken eller grönsakshandlare försöka avgöra hur gammal den är, och leta efter feta, blanka prover utan tecken på vissnande eller mjuka fläckar. Huden av asiatiska äggplantor kan också vara ganska delikat, men se till att tvätta auberginen väl att avlägsna alla spår av bekämpningsmedel, gödsel eller organiskt material som kan förekomma.

asiatiska äggplanta kan vara fyllda, som används i rör frites, eller misshandlade och friterad, som i fallet med tempura. Precis som med västerländska aubergine, en asiatisk äggplanta bör skär i halvor och saltats innan den tillagas, om det är bakat hela. Salt hjälper till att dra ut all bitterhet, och även torkar bär så att den inte släpper stora mängder vatten under kokningen. Låt salt i ca en halvtimme innan den används.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.