Vad är Vitlök Kyckling?

Vitlök kyckling är en kyckling maträtt där vitlök är det primära kryddningen. Många kulturer har en version av vitlök kyckling i sina mattraditioner, återspeglar den utbredda popularitet både kyckling och vitlök. Restauranger erbjuder ibland denna maträtt på sina menyer, och det kan också göras hemma i en mängd olika varianter. Beroende på vilken version som görs, kan vitlök kyckling vara mycket enkelt att göra, och några kockar ser det som en praktisk snabbis måltid, ibland till och med gå så långt som att frysa vitlök kyckling som är redo för matlagning att göra en omedelbar måltid. I Kina är vitlök kyckling uppståndelse friterad maträtt som innehåller bitar av kyckling och massor av vitlök. Ingefära, chili pasta och andra smaksättningar kan läggas till skålen att göra den mer kryddig och intressant. Kinesiska kockar kan också välja att grilla kyckling efter marinering det i en vitlök pasta och kyckling kan också vara belagda med en vitlök tempura stekt, och doppas i olika såser inklusive kryddig vitlök doppning såser. I andra regioner, kan vitlök kyckling göras på olika sätt. Enkelt, kanske vitlök kyckling bara vara en stekt kyckling som har varit fylld med vitlöksklyftor eller gnuggade i vitlöksolja infusion. Vitlöksolja kan också användas i en stekpanna att steka kyckling och friterad kyckling överdragna med vitlök-infunderade Panering är också populärt i vissa regioner. Vitlökskyckling kan också ta formen av en ugnsbakad, grillad eller stekt kyckling som har gnids in med vitlök torr gnugga blandning.

Vissa tycker om att förbereda vitlök kyckling i en kastrull och släng det med pasta eller Lägg den i en sallad. Vitlökskyckling kan också strimlas och användas som en bas för kyckling sallad, ätit eller kalla som plockmat på fester. Kyckling marinerad i vitlök blandningar kan grillade på grillar, med både torr och våt vitlök marinader används för detta ändamål.

Förutom vitlök, vitlök kyckling kan också omfatta kryddor som rosmarin, timjan eller salvia. Fantasi kocken är vanligtvis den enda begränsande faktorn när det gäller att förbereda vitlök kyckling, och många kockar utveckla sina egna versioner av denna maträtt. Gräddig vitlök kyckling, till exempel, kan göras genom pan-stekning kycklingbröst i vitlöksolja och beläggning dem med en rik gräddsås, eller cheesy fyllda vitlök kyckling skulle kunna göras med kycklingbröst fyllda med vitlök och blåmögelost eller annan skarp ost sort och sedan bakade.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.