Vad är Sushi rätter?

Sushi rätter är rätter som har utformats speciellt för servering av sushi, en japansk specialitet som är populär runt om i världen. Dessa maträtter är vanligtvis används i anläggningar där sushi serveras så att sushi kan presenteras i traditionell stil, och en del människor använder dem hemma för sushi service och middagsbjudningar. Det finns flera källor för sushi rätter, inklusive butiker som specialiserar sig på asiatisk husgeråd och leverantörer restaurang.

Flera funktioner gör sushi rätter unikt från andra rätter. Klassiskt, sushi fat är platt, så att sushi kan vila jämnt på skålen, och många är kvadratiska och rektangulära formen att underlätta estetiska presentationen av fyrkantiga rullar sushi. Sidorna av skålen kan försiktigt kurvan upp eller skålen kan vara helt platt, och skålen kan ha fötter eller ligga tätt mot bordet. Sushi rätter innefattar vanligtvis sushi plattor, som används för servering av sushi, tillsammans med kryddade rätter för shoyu, inlagda grönsaker, wasabi, och andra saker som vanligen serveras med sushi. De kan säljas tillsammans med dessa tillbehör i ett sushi uppsättning. Det finns också några traditionella begränsningar på utformningen av sushi rätter. Japanska kulturen lägger ett mycket högt värde på estetiska och kulturella traditioner, och sushi är inget undantag från denna regel. Sushi rätter samordna allmänhet med säsongens de serveras i, och de är också utformade för att komplettera sushi som serveras på dem. Olika val i glasyr färg, yta och mönster kan vara subtil, men viktiga i traditionell presentation, faller rätter, till exempel inte skulle användas för att tjäna sushi under våren.

Porslin, stengods och andra leror är ett vanligt val för sushi rätter, oavsett om de är tillverkade i en traditionalist stil eller en modern designer som föredrar rätter med mer modern stil. Det är också möjligt att hitta trä rätter som kan vara lackerade, målade eller på annat sätt dekorerat, tillsammans med plast rätter. Plast rätter används ibland i restaurangen miljöer för att minska brott.

Det är säkert möjligt att använda vanliga maträtter för servering av sushi, speciellt om det är en vanlig konstruktion som kommer att möjliggöra naturliga estetik av sushi som är klart synligt. Sushi rätter kan också användas för servering andra livsmedel, särskilt Asien-inspirerad mat. Kockar som föredrar mer lekfullt porslin, nyhet sushi rätter med färgglada mönster och teman som finns tillgängliga, tillsammans med samordnande krydda skålar och ätpinnar.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.