Vad är Sponge Candy?

Sponge godis är en söt pralin som har en styv, skummigt konsistens som ett resultat av en kemisk reaktion mellan ättika och bakpulver som utnyttjas vid tillverkningen. Detta godis har ett rikt, melass-liknande smak som många tycker är ganska roligt, tillsammans med den säregna struktur, vilket är mycket svårt i början, men sakta smälter i munnen om konsumenterna är patient. Svamp godis är populärt i många regioner i världen, och det kan ofta finnas i butikerna specialitet godis, några få godis företagen även producerar förpackat godis som innehåller svamp godis.

Beroende på vilken region i världen där man är i, kan du känna svamp godis som hokey pokey, puff godis, aska kola, svamp kola, Havsskum, honungskaka eller vaxkaka kola. Allt detta godis innehåller samma fyra ingredienser: majs sirap eller melass, brunt socker, bakpulver och ättika. I vissa regioner kan ytterligare ingredienser tillsättas, och den färdiga produkten är ofta täckt av choklad för en särskilt rik smak.

För att snylta godis hemma, värma en kopp brunt socker, en kopp majs sirap, och en matsked vit vinäger i en tung kastrull på medelvärme tills blandningen når spröd skede, ca 300 grader Celsius (149 grader Celsius). Ta bort blandningen från värmen, rör i en matsked bakpulver och häll det i en väl smord pan att ställa in. Efter svampen godis stelnat spets ut och spricka sönder det eller klippa det. Förvara godis insvept i vax på papper i en lufttät behållare. Om du gör svamp godis hemma, vara försiktig, eftersom den uppvärmda sockerlag kan orsaka en otäck brinna. Se till att du inte lämnar den obevakad under uppvärmningen, eftersom det kan börja bubbla, vilket kan orsaka svåra brännskador. Vid hantering av kastrullen och hälla i sirap ut, kan du bära en tung ugn vante, bara i fall några av de sockerrörssaft SJÖMANSKLÄDER ut.

Erfarenheterna att äta svamp godis är helt unik. Godiset piper när den biten, vilket ger en mycket motstånd, och ändå har en konstig skummig konsistens. Som godis smälter bort i munnen, tenderar det att bubbla lite, släppa melass smak. Vissa tycker om att lägga till små bitar av svampen godis till saker som glass glassar att dra fördel av den unika strukturen på denna intressanta söt behandla.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.