Vad är Soba Nudlar?

Soba nudlar är tunna japanska nudlar gjorda av minst 30% bovete. Eftersom bovete har en tendens att inte hålla tätt, soba nudlar även regelbundna vete blomma. Soba nudlar ser gärna Spaghetti nudlar utom de är en ljusbrun färg. De är mycket populärt i Japan och ökar i popularitet på många andra ställen. De utgör också grunden för många traditionella japanska rätter.

Soba nudlar kan serveras varm eller kall. De utgör ofta grunden för traditionella kalla rätter, inklusive soba toppad med japanska jams, rädisor Daikon, skivad okra, eller jästa sojabönor. Hot Soba nudlar ofta serveras i soppan. Särskilt hett tsuyu är en förtunnas version av kallt tsuyu som fungerar som en dippsåser för kall soba nudlar. får nudlar serveras i andra typer av buljong, toppad med lök eller kakor fisk. Alternativt kan heta soba nudlar utgör bas för att betjäna tempura, friterad grönsaker och räkor, friterad tofu, eller ett rått ägg som blir tjuvjakt i den varma vätskan i en buljong. på nyårsafton, Soba nudlar serveras ganska ofta. Japanska anpassade krav man att slurp nudlarna i en bullrig sätt, eftersom detta anses vara artig. I Amerika, det brukade vara brukligt att ge bröd till nya husägare som ett medel för att välkomna dem in i deras hem. I Japan, som traditionellt, fick okokt soba nudlar när familjerna skulle flytta till eller köpa ett nytt hus.

Soba nudlar skiljer sig från annan mycket populär form av snabbnudlar kallas Udon, som är mycket tjockare, något som motsvarar tjockleken på fettuccine. Udon är ofta uteslutande bestå av vete, snarare än en blandning av bovete och vete. Den popularitet soba och udon nudlar tenderar att vara regional. Soba nudlar är mer populär i vissa områden i Japan än den tjockare nudlar-i Tokyo, soba tenderar att föredra framför Udon.

Små caféer och små står vid tågstationerna är populära platser för att greppa en sammanfattning fat varm eller kall soba nudlar. Många gör också dem hemma och kan enkelt köpa torkad soba nudlar från livsmedelsbutiker. Både Soba nudlar och Udon kan erbjudas på caféerna.

Vissa europeiska kockar har integrerat soba nudlar in recept fusion matlagning, blandning östra smak med väst. Vissa rätter som bland annat brände kött som Turkiet kotletter över heta soba nudlar, pasta sallad görs med soltorkade tomater, pinjenötter och soba, eller soba fungerat som en säng för stekt pancetta.

Många utanför Japan hitta smaken av soba nudlar förtjusande, även om vissa föredrar att äta dem varma. De är ofta betraktas som något söt och nötaktig. Många känner att de är överlägsna italiensk pasta eftersom de har en mer distinkt smak än ger smak till färdiga maträtter.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.