Vad är Shepherd’s Pie?

Shepherd's pie recept utvecklades först i England i mitten av 19th century. Recept skiljer sig från traditionella köttpajer eftersom de inte innebär kött inneslutna i ett bakverk skorpa. Istället består Shepherd's pie av ett skikt av malet kött och några grönsaker toppad med en krämig lager potatismos. Skålen gräddas tills toppen av potatis bildar en gyllenbrun skorpa. Den första shepherd's pie recept ingår marken lamm, lite lök, och kanske några ärter och morötter. Lammet fram några sås som det var matlagning. Resultatet blev nästan ett uppochnedvänt version av potatis med sås. Shepherd's pie hade mer substans än enkel potatismos, men på grund av den mängd kött i receptet.

Andra länder snart antas Shepherd's pie, och resulterade i två varianter. Istället för mark lamm bytte några recept hackat oxkött. Även traditionellt denna variant kallas stuga pie , mest i USA ser det som Shepherd's pie. Mindre bekant i USA är användningen av marken fisk, vilket gör en maträtt korrekt kallas Fisherman's pie . p

ingredienser lades till vid Shepherd's pie recept utvecklats. Ett lager av ost får topp potatisen. Konserverade tomater eller tomatsås kan läggas att göra mer sås på botten av skålen. Några amerikanska recept Lägg ett lager av majs eller vita bönor. Spice och val ört varierar. Även om de flesta recept kräver salt och peppar, andra kräver tillsats av basilika, oregano, eller muskot. I de flesta recept på Shepherd's pie, är marken kött Halstrad innan skiktning den i skålen. Förslag för att förbereda potatismos inkluderar flera antingen mjölk eller äggvita att lätta potatisen. Detta förhindrar att potatisen från att krossas av kött lager av skålen.

Traditionell Shepherd's pie och stuga paj brukar gräddas i ca 30 minuter i ugnen för att uppnå de skarpa överst på potatisen. En variant som kan skära ner på tillagningstiden är ett recept av Rachel Ray, välkänd kock och kändis. Hon föreslår gassande det Shepherd's Pie på 6-8 minuter för att uppnå de krispiga översta lagret.

Vissa känner Shepherd's pie som en kvarleva maträtt. Istället för att använda marken kött, rester av rostbiff, lite sås och potatismos kan användas för att förbereda skålen. Denna version är ett utmärkt sätt att ta itu med överbliven rostbiff och potatis. Turkiet, kalkon sås och potatismos kan ersättas, eller man kan använda överblivna lamm och potatismos. Dessutom kan SCHWEIZERSTEK vara återuppfann nästa natt som en form av shepherd's pie. När köttet är förkokt, brunsås eller lager ska läggas så att skålen är fortfarande fuktig.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.